Balıkçılar ‘Vira Bismillah’ diyecekleri günü bekliyor

Ülke genelinde süren av yasağının 1 Eylül tarihinde sona erecek olmasıyla tekneler denize açılmak için son hazırlıklarını gerçekleştiriyor.

YAŞAM 29.08.2021, 10:03 30.08.2021, 09:47
Balıkçılar ‘Vira Bismillah’ diyecekleri günü bekliyor

Gırgır ve trol ile balık avcılığının 15 Nisan tarihinde başlayan yasak dönemi 1 Eylül itibarıyla sonlanıyor.

1 Eylül tarihinde denize açılacak teknelerde son rütuşlar gerçekleştirilirken yeni sezona balıkçılar palamut avıyla başlayacak.

Palamut avının yeni sezonda pek olmayacağına ilişkin işaretler aldıklarını fakat az da olsa hamsiden umutlu olduklarını söyleyen balıkçılar denize açılacakları günü iple çekiyor.



“İstanbul ve Hopa arasında avlanacağız”

Recep Nişancı yen sezonda hamsiden yana beklentilerinin olduğunu söyleyerek, “Geçtiğimiz sene bu zamanlarda palamut kendisini gösterirdi, piyasalarda bulunuyordu fakat şu anda kendisini göstermedi. Geçtiğimiz yıla göre oldukça zayıf. Olmayacakmış gibi görünüyor fakat hamsiden beklentimiz var. Zaten hamsi her yıl ister istemez az veya çok oluyor. Teknede boya gibi son hazırlıklar gerçekleştiriliyor. Ağları tekneye alacağız. Ardından denize açılmak maksadıyla bekleyeceğiz. Balığın işareti neredeyse oraya gideceğiz. Batı tarafına gidiyoruz genelde. Yani İstanbul, Hopa arasında avlanacağız.” şeklinde konuştu.

“İyi duyumlar almıyoruz, inşallah iyi olur”

1 Eylül tarihinde ‘Vira Bismillah’ demeyi beklediklerini söyleyen tekne çalışanlarından Mahmut Emir ise “Şu anda makine ve boya dairesindeki işleri gerçekleştiriyoruz. Ağların son tamirini gerçekleştirdikten sonra Eylül’ün ilk gününü bekleyeceğiz. Ardından ‘Vira Bismillah’ diyeceğiz. Geçtiğimiz yıl hamsi de palamut da çok fazla yoktu ve normaldi. Geçtiğimiz yıl Doğu Karadeniz’de hamsi Batı Karadeniz’e göre daha az iriydi. Bu yıl duyumlarımız çok iyi değil ancak inşallah güzel olur.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)