Bakan Soylu, Anıtkabir'de! İşte ziyaretten kareler!

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla beraberindeki heyetle birlikte Anıtkabir'i ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aslanlı Yol'da yürüdükten sonra mozoleye çelenk bıraktı. Bakan Soylu, Anıtkabir Özel Defteri'ne günün önemini anlatan bir yazı yazdı. İşte ziyaretten yansıyan kareler...

YAŞAM 19.10.2022, 14:41 20.10.2022, 09:28 Hakan Öksüz
Bakan Soylu, Anıtkabir'de! İşte ziyaretten kareler!

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Anıtkabir'i ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, muhtarlarla birlikte Aslanlı Yol'dan yürüdükten sonra Atatürk mozolesinin önüne geldi. Mozoleye çelenk bırakan Soylu, saygı duruşunda bulundu. Ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne giden Soylu, Anıtkabir Özel Defteri'ne günün önemini anlatan bir yazı yazdı.

"Muhtarlar, devlet geleneğimizin köklü bir unsurudur"

Yazısına "Aziz Atatürk" diye başlayan Bakan Soylu, muhtarların, Türk devlet geleneğinin köklü bir unsuru olduğuna değindi. Millete hizmet etmenin ilk adımının, "onun sesini duymak ve temas etmek" olduğunu kaydeden Soylu, halkın nabzını tutabilmek için muhtarların bir hayli önemli olduğunu vurguladı.

"50 bin 285 kişilik bir hizmet ordusuna dönüştük"

Muhtarlardan "devletin ilk kapısı" olarak bahseden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "50 bin 285 kişilik dev bir hizmet ordusuna dönüştük. Çağa uygun bir anlayışla birlikte muhtarlık kurumunun işlevselliğini artırmak için 19 Ekim'i "Muhtarlar Günü" olarak belirledik. Zatıalinizin mücadelesini verdiği Kurtuluş Savaşı'nda muhtarlar ön cephelerde yer almışlardır. Muhtarların vatan savunmasında üstlendiği rol, tarihi kayıtlara geçmiştir." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)