Mevsimlik tarım işçisiydi: Balkan Şampiyonası'nda altın madalya aldı

Şanlıurfa'da ailesine ekonomik açıdan destek olabilmek adına mevsimlik tarım işçiliği yapan Yasin Kaçıran (18), 5. Açık Balkan Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda birinciliği elde etti.

SPOR 19.10.2022, 15:04 20.10.2022, 09:28
Mevsimlik tarım işçisiydi: Balkan Şampiyonası'nda altın madalya aldı

Ekonomik açıdan ailesine destek olan 18 yaşındaki Yasin Kaçıran, Açık Balkan Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Henüz küçük yaşlarda takip ettiği uzak doğu filmlerinin etkisi altında kalarak dövüş sporlarına ilgi gösteren Yasin, ilçede faaliyete sokulan özel kurslarda Wushu Kung Fu öğrenmeye başladı.

3 ay aralıksız antrenman yaptı, altın madalyayı aldı

Halk Eğitim Müdürlüğü ve Siverek Belediyesi ortaklığıyla ücretsiz şekilde gerçekleştirilen kurslara giden Yasin Kaçıran, kısa süre içerisinde ilgi duyduğu bu spor dalında üst seviyeye ulaşmayı başardı. Katılım sağladığı Türkiye şampiyonalarında 3. ve 2. olan Yasin, daha sonra aile bütçesine destek olabilmek adına mevsimlik tarım işçiliği için Kayseri'ye gitti.

Bu zaman zarfında antrenörü Soner Yeşiltaş'ın davetiyle 5. Açık Balkan Wushu Kung Fu Şampiyonası'na katılım sağlamak adına Siverek'e geri gelen Yasin, yaklaşık 3 aylık sıkı bir antrenman yaptı.

Afyonkarahisar'da 5-11 Eylül tarihleri arasında 15 Temmuz şehitleri anısına gerçekleştirilecek olan 5. Açık Balkan Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda 70 kilogram alanında birincilik kürsüsüne ulaşarak altın madalya elde etti.

Kendini daha ileri taşımak için çalışıyor

Aldığı madalyanın ardından memleketine geri gelen Yasin, önümüzdeki Avrupa şampiyonası adına hazırlıklar yapmaya başladı.

Wushu Kung Fu sporuna çok ilgili olduğunu aktaran Yasin Kaçıran, kendisini bu alanda ileriye taşımak adına çabaladığını söyledi.

“Bir sonraki hedefim Avrupa şampiyonu olmak”

Mevsimlik işçilik yaptığı sırada antrenmanlarını aksatmadığını ifade eden Yasin Kaçıran, "Soner hocam Balkan Şampiyonası gerçekleşeceğini söyler söylemez işi geride bırakıp buraya geldim. 3 ay süresince aralıksız bir şekilde antrenman yaptım. Ardından şampiyonaya katılım sağladım ve 3'ü olmak üzere yabancı 5 rakibimi yendim. Bu şekilde altın madalyayı aldım. Uluslararası bir turnuvada Türkiye’ye bu madalyayı kazandırdığım için oldukça mutluyum. Bir sonraki hedefim Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etmek ve bayrağımızı dalgalandırmaktır." dedi.

Yorumlar (0)