Aydın'da babasıyla yastık savaşı yaparken kırılan avize gözünü parçaladı!

Babası ile yastık savaşı oynadığı esnada gözü parçalanan ve gözünü kaybetme olasılığı bulunan Belinay, İzmir'de gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuştu.

YAŞAM 14.01.2021, 17:45 15.01.2021, 15:21
Aydın'da babasıyla yastık savaşı yaparken kırılan avize gözünü parçaladı!

Aydın'da yaşamını sürdüren Adnan ve Özgül A. çiftinin 9 yaşındaki evlatları Belinay A., geçtiğimiz günlerde talihsiz bir kaza yaşadı.

Adnan A. ve kızı Belinay, evlerinin yatak odasında yastık savaşı oynayarak eğleniyordu.

Kırılan avize gözüne saplandı

Bu esnada yastığın çarptığı avize parçalara ayrıldı. Avizeden ayrılan küçük bir cam parçası, talihsiz kızın sol gözüne saplandı. 

Aile, ivedilikle kızlarını göz hastanesine götürdü.

Tedavi edildi

Gözü parçalanan talihsiz çocuk, göz hastanesinden Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, akabinde de İzmir'deki Ege Üniversitesi Hastanesi'ne nakledildi.

Çare bulamayan aile, ardından da kentteki özel bir göz hastanesine başvurdu.

"Gözü yerinde tutmaya çalışıyoruz"

Acılı anne Özgül A., oldukça sıkıntılı bir dönem geçirdiklerini belirterek, "Sabah saatlerine kadar evladımızın başında korku içinde bekledik. Hasar alan gözün diğer gözü gibi görme yetisini yitireceği ve bu duruma hazırlıklı olmamız gerektiğini belirttiler. Hekimler, ‘Diğer gözü yerinde tutmaya çaba sarf ediyoruz.’ dediler. Sonraki operasyon ise oldukça başarılı geçti. Evladım şu an görüyor, hiçbir problemi kalmadı.” şeklinde konuştu.

"Korneaya 10 dikiş attık"

Belinay'ın geçirdiği ameliyatları anlatan doktoru, “Kızımızı acilen operasyona aldık. Kopmuş vaziyetteki kornea parçasının canlı olduğunu tespit ettik. Söz konusu parçayı yeniden yerine dikmenin en sağlıklı şey olacağına karar verdik. Kornea dokusuna 10 dikiş attık. Riskli ve zorlu bir operasyonu başarıyla tamamladık. Öte yandan, göz kapağının içinde cam parçaları bulunuyordu, onları da temizledik. Parçalanmış vaziyetteki kapak dokusunu estetik olarak ait olduğu yere diktik. An itibarıyla çocuğumuz sağlıklı görüyor.” ifadelerini kullandı.




 

Yorumlar (0)