Ömer Çelik : CHP'nin alışkanlığı olan rejim krizi çıkarma...

AK Parti MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, vatandaşlara örnek olması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birazdan Kovid-19 aşı olacağını duyurdu.

GÜNDEM 14.01.2021, 17:51 14.01.2021, 18:28 Hanife
Ömer Çelik : CHP'nin alışkanlığı olan rejim krizi çıkarma...

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti MKYK sonrası gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. 

Gündem değerlendirmesinde CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun “Sözde cumhurbaşkanı” sözlerine de değinen Ömer Çelik, ‘sözde’ kelimesini, bir şeyin gayrimeşru olduğu zaman kullanıldığını belirterek buna örnek olarak ‘Sözde terör örgütü’, ‘terör örgütünün sözde lideri’ gibi alanlarda kullanıldığını söyleyerek eleştirdi. Çelik,  Kılıçtaroğlu’nun bu kelimeyi kullanmak yerine “şu eylemleri beğenmiyorum”, “şu nedenle tepki gösteriyorum” sözleriyle eleştirisi ve tepkisini ortaya koyması gerektiğini belirtti

"Alışkınlığınız olan rejim krizi çıkarma..."

Elbette siyasi eleştiri yapabileceklerini ama CHP’nin siyasi eleştiri yapmadığını belirterek, “Alışkanlığınız olan rejim krizi çıkarma, kendinizi millet iradesinin eleği ya da filtresi görme gibisinden bir pozisyona yerleştiriyorsunuz.”  ifadelerine yer verdi.

Herkesin sağduyulu olması gerektiğini söyleyen Çelik, Türkiye Cumhuriyeti'nin makamlarının bu ülkedeki herkesin ortak çatısı ve evi olduğunu kaydetti.

Bu durumlarda en çok “sağduyu, izan ve makul bir dille” siyasi bir eleştirinin yapılması gerektiğini dile getiren Çelik,  Kullanılan dil içinde bir sürü imkanlar olduğunu, fazlaca siyasi eleştiri için konu seçebileceğini, ancak CHP’nin bunu bir bilek güreşi olarak gördüklerini belirterek bu tarz söylemlere devam ettiklerini söyledi
 

Yorumlar (0)