Ayasofya için son nokta konuldu!

Türkiye'nin dört bir tarafından Müslümanlar akın akın Ayasofya Camisi'ne gelirken, namaz için belirlenen 5 alanda seccadelerin konulacağı noktalar işaretlendi.

YAŞAM 23.07.2020, 15:21
Ayasofya için son nokta konuldu!

Yarın kılınacak ilk cuma namazı ile Ayasofya Camisi'nin zincirlerini kırışına sahip olmak isteyen binlerce Müslüman, Türkiye'nin dört bir yanından İstanbul'a akın ediyor.

86 yıllık mahkumiyeti biten Ayasofya Camisi'nde yarın kılınacak cuma namazı için yürütülen hazırlıklarda son noktaya gelindi.

Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ile İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı ile birlikte Ayasofya Camisi'nin içinde ve çevresinde hazırlıkları inceleleyen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 2'si kadınlar, 3'ü erkekler için olmak üzere 5 namaz alanı belirlendiğini bildirdi.

Fatih Belediyesi ekipleri, cami içinde dezenfeksiyon, Ayasofya Meydanı ve çevresinde de peyzaj çalışması yaparak çiçeklerle alanı renganerk süslediler. Fatih Belediyesi ekipleri, açık alanda namaz kılacak vatandaşlar için Covid-19 kuralları gereği sosyal mesafe çizgileri oluşturarak saf düzenini belirledi. Ayasofya Meydanı'nda saf düzeni için 35 bin çıkartma, 1,5 metre aralıklarla zemine yapıştırıldı.

Polis ekipleri ise Ayasofya Meydanı'nda güvenlik önlemleri alırken, Ayasofya Camisi'ni kuşatacak şekilde cami çevresini bariyerlerle kapattı.

24 Temmuz Cuma günü kılınacak ilk cuma namazında yoğunluk oluşması ihtimaliyle mobil baz istasyonu araçları Ayasofya Meydanı çevresine konuşlandırıldı.

Ayrıca Ayasofya Meydanı'nda yarın kılınacak cuma namazını izleyecek medya mensupları için özel platform kuruldu ve ses sistemleri oluşturuldu. Cami girişine ise bir tabela asıldı.

Ayasofya Camisi'nde kılınacak ilk cuma namazı için farklı illerden İstanbul'a gelen binlerce vatandaşın, Ayasofya Meydanı'nda bekleyişi başladı.

Yorumlar (0)