Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda sefer sayısı artıyor: Günde 3 binden fazla yolcu seyahat ediyor

26 Nisan 2023 tarihinde hizmete giren Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda şimdiye kadar 278 bin 854 yolcu seyahat etti. Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda günlük 3 binden fazla yolcunun seyahat ettiği bilgisi öğrenildi.

YAŞAM 30.07.2023, 13:37 30.07.2023, 13:43
Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda sefer sayısı artıyor: Günde 3 binden fazla yolcu seyahat ediyor

Konuya ilişkin açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren hattıyla Ankara-Sivas arasındaki mesafenin 603 kilometreden 405 kilometreye düştüğünü belirtti.

‘‘11 Ağustos tarihinden itibaren sefer sayıları arttırılacak’’

Hızlı tren hattıyla birlikte Ankara-Sivas arasındaki 12 saatlik olan demir yolu seyahat süresinin 2 saate, Ankara-Yozgat arasındaki mesafenin ise 1 saate düştüğüne dikkat çeken Uraloğlu, şu açıklamaları yaptı:

"26 Nisan 2023'te hizmete açılan Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı ile şimdiye kadar 278 bin 854 yolcuyu sevdiklerine güvenli, hızlı ve konforlu bir şekilde ulaştırdık. Hızlı tren hattaki yolcu yoğunluğu ile vatandaşlarımızdan gelen taleplerin karşılanması amacıyla 11 Ağustos tarihi itibari ile cuma, cumartesi ve pazar günleri günlük karşılıklı olarak 8 sefer (4+4) yapılması yönünde karar verdik. Böylece günlük 3 binden fazla yolcunun seyahat ettiği Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda, cuma, cumartesi ve pazar günleri yaklaşık 966 kişilik kapasite artışı g gerçekleştirilmiş olacak."

Yeni istasyonlar açılacak

Bakan Uraloğlu, Ankara-Sivas güzergahındaki Elmadağ, Sorgun, Yerköy, Akdağmadeni ve Yıldızeli'nde yeni istasyon çalışmalarının da sürdüğü belirterek, yeni istasyon yapım çalışmalarının bir an evvel tamamlanarak hizmete açılması yönünde talimat verdiğini açıkladı.

Çalışmaların aralıksız şekilde devam ettiğini ifade eden Uraloğlu, şunları söyledi:

"Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı güzergahında yer alan Elmadağ, Sorgun, Yerköy, Akdağmadeni ve Yıldızeli istasyonlarında çalışmaların tamamlanması için son aşamaya gelindi. Söz konusu istasyonların kullanılabilir ve erişilebilir olması adına projede bazı değişiklikler yapıldı. Bu değişikliklerle halkımızın istasyonlara daha kolay ulaşabilmesi ve bu sayede hızlı demir yolu ulaşımından en etkili biçimde faydalanması amaçlanıyor. Fiziki ilerleme çalışmalarında ciddi aşama kaydedildi. En kısa süre içinde çalışmalar tamamlanarak istasyonlar milletimizin hizmetine açılacak."

"Yeni istasyonlar, bölge ekonomisine ve turizmine katkı sağlayacak"

Uraloğlu, inşa çalışmaları devam eden istasyonların tamamlanmasının ardındansa bölge ekonomisi ve turizminin daha da canlanacağına dikkat çekerek, "405 kilometre uzunluğa sahip olan proje kapsamında toplam uzunluğu 66 kilometre olan 49 tünelle, uzunluğu 27 kilometre olan 49 adet viyadük inşa ettik. Projenin en uzun tüneli 5 bin 125 metreyle Akdağmadeni bölgesinde yer alıyor. En uzun demir yolu viyadüğünü de 2 bin 220 metreyle Çerikli'de yaptık. 89 metre yüksekliğindeyse Türkiye'nin en yüksek ayağa sahip demir yolu viyadüğünü Elmadağ'da inşa ettik" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)