Tekel bayi saldırısının failleri belli oldu

Esenyurt'ta bir tekel bayisinde gerçekleşen ve iki kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıda, kimliği belirlenen şüphelilerden birisi yakalandı. Saldırının nedeninin küfürlü paylaşım olduğu iddia edildi.

YAŞAM 30.07.2023, 14:05 31.07.2023, 09:14 Şeyda Gül
Tekel bayi saldırısının failleri belli oldu

İstanbul Esenyurt'ta Güzelyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi'ndeki tekel bayiinde yaşanan olayla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, şüphelilerin kimliklerini belirledi. Başlatılan operasyonla gözaltına alınan şüpheli Murat Özer, Esenyurt İlçe Asayiş Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından daha sonra Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

Zırhlı araç eşliğinde sağlık kontrolüne ve ardından adliyeye götürülen şüphelinin olay sırasında ayağından yaralandığı, koltuk değneğiyle yürüdüğü görüldü.

Saldırganların kimlikleri belli oldu

Polis ekiplerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında olaya karışan yeşil tişörtlü ve adının Murat Özer olduğu belirlendi.

Oğlu da yanındaymış

Olayda silahını üst üste ateşleyen ve 2 kişiyi hayattan koparanın beyaz tişörtlü şahsın Tarık Özerbay olduğu anlaşıldı. Olayda bulunan şahıslardan birinin de Tarın Özerbay'ın oğlu Azat Özerbay olduğu ortaya çıktı.

Emniyet’ten açıklama geldi

Esenyurt'taki vahşetle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şahıslardan birinin gözaltına alındığı, firari üç şahsın yakalanması için de çalışmaların sürdüğü duyuruldu. Olay yeri inceleme ekiplerinin olay yerinde yapmış oldukları incelemede çok sayıda tabanca ele geçirildiği belirtilen açıklamada “1 adet 7.65 mm ve 11 adet 9 mm kovan bulunmuş olup, olayın yaşandığı işletmede ayrıca 1 pompalı tüfek, 2 tabanca, 50 adet de mermi ele geçirilmiştir ifadelerine yer verildi.

Saldırının nedeni küfürlü paylaşım

İddiaya göre, tekel sahibinin büyük oğlu daha önce saldırganlardan birini bacağından vurdu. Olayın unutulması için kan parası adı altında bir miktar para ödendi ancak genç çocuk tutuklandı. Bunun üzerine aileler arasında husumet sona erdi ve iki aile arasında ticaret yapıldı. Tekel sahibinin borcunu ödememesinin gerginliğe yol açması nedeniyle saldırganlar, alacaklı oldukları baba Erzen'den borcun ödenmesini istedi. Paralarını alamayınca konuyu mahkemeye taşıyan zanlılar, icra takibi başlattı. İcra takibine öfkelenen baba Erzen, Whatsapp'dan küfürlü bir durum paylaştı.

Baba Erzen'i bulmak için tekel bayiine gelen silahlı saldırganlar, Yusuf Erzen, Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır'ı gördü. Erzen kardeşlerden babalarını çağırmalarını isteyen saldırganlar, daha sonra çıkan arbedede ortalığı savaş alanına çevirdi.

Yorumlar (0)