Almanya'dan gelip Şemdinli'de 650 sokak hayvanını sahiplendi!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine Almanya'dan gelen Hasret Selma Gülmez, sokak hayvanlarının bakımı ile ilgilenerek hayvanseverlerin takdirini topladı.

YAŞAM 27.12.2020, 01:52
Almanya'dan gelip Şemdinli'de 650 sokak hayvanını sahiplendi!

Almanya'da yaşamını sürdüren hayvansever Gülmez, sosyal medya platformunda gördüğü yüzlerce sokak hayvanının bakımını üstlenmek adına bir ay önce Şemdinli'ye geldi.

Bu hususta görüştüğü belediyeden gördüğü destek ile birlikte harekete geçen Gülmez, Şemdinli'deki sokak hayvanları ile ilgilenmeye başladı.

Tüm gün iç içe bulunduğu hayvanlara adeta bir anne şefkati ile yaklaşan Gülmez, belediye çalışanlarının işbirliği ile sokak hayvanlarının mama gereksinimlerini karşılıyor, yaralı olanları tedavi ediyor ve bakımlarını gerçekleştiriyor.

"Allah'ın izniyle daha güzel şeyler yapacağız"

Gülmez, Almanya'dan Şemdinli'ye ilçedeki sokak hayvanlarına destek olmak için geldiğini söyledi.

Sokak hayvanlarını kötü hava şartlarından korumak için Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı'nın desteği ile kulübeler oluşturduklarını kaydeden Gülmez, "Başkanımız Tahir Saklı'ya çok teşekkür ediyorum. Allah'ın izniyle bu canlar için çok daha güzel şeyler yapacağız." ifadelerini kullandı.

"Almanya'da sokak hayvanı yok"

Şemdinli'de sokak hayvanları için kısa bir süre içerisinde HAYTAP'ın da destekleri ile klinik açmayı hedeflediklerini ifade eden Gülmez, "Almanya'da dışarıda asla sokak hayvanı göremezsiniz. Ya birileri sahiplenir ya da barınaklarda yaşarlar. Ülkemizde de bu probleme yönelik çıkacak olan kanunu bekliyoruz. Umarız kanun bir an evvel TBMM'den geçer ve sokak hayvanları için daha güzel şeyler gerçekleştirebiliriz. Burada çok sayıda bebeğimiz var. 650 kadar da köpeğimiz var. Belediye başkanımız ile birlikte bu sokak hayvanlarına yardım etmeye çalışacağız." şeklinde konuştu.





























 

Yorumlar (0)