Alevlerin arasında doğan ve annesini kaybeden oğlağa süt anne şefkati

Antalya’ya bağlı Manavgat ilçesi Kalemler Mahallesi’nde yangın anında doğan ve annesini yangında kaybeden oğlak, bir başka keçi tarafından emziriliyor.

YAŞAM 04.08.2021, 23:04 06.08.2021, 09:21
Alevlerin arasında doğan ve annesini kaybeden oğlağa süt anne şefkati

Antalya’ya bağlı Manavgat ilçesinde bir haftadır devam eden orman yangınından en fazla etkilenen mahalle olan Kalemler Mahallesi’nde hayat yavaş yavaş da olsa normale dönmeye başladı. Mahalleye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personelleri yanan ve kullanılamaz hale gelen evleri bir bir tespit ederek işaretledi. Evi kullanılabilir halde olan diğer mahalle sakinleri ise mahallerine geri dönmeye başladı.

Annesini yangında kaybeden oğlağa süt anne 

Kalemler Mahallesi’nde evi, arabası, ahırı, bazı küçükbaş ve büyükbaş hayvanları da telef olan 30 yaşındaki Sercan Bayat, tahliye edildikten 3-4 saat sonra evine döndü. Bu esnada bir oğlak sesi duyan Bayat, çevresi yanmış toprakta yeni doğan keçi yavrusunu fark etti. Bayat’ın yangından sonra bulduğu oğlağa ise bir başka keçisi süt annelik yapıyor. Gencin yangından sonra bölgeden uzaklaşan köpekleri ise 4 gün sonra eve geri döndü.

“Keşke ben ölseydim de..."

Yangın sırasında dışarının kızılca kıyamet olduğunu dile getiren Bayat, “Her şey yanıyordu. Tek tesellimiz bunlar oldu. Bunlar için kalmaya değmez miydi? Allah benim de canımı alsaydı da inekleri de kurtarabilseydim. O anları Allah kimseye göstermesin. Alevler 8-10 metreden daha yükseğe çıktı. İki hayvanımızı ölü olarak bulduk. 4-5 tane ineğimiz ise kayıp.” sözlerini sarf etti yer verdi.











Yorumlar (0)