Akdeniz’i kirleten 28 gemi, drone ile tespit edildi: 50 milyon TL ceza kesildi 

Mersin sahilinde deniz kontrolleri sıkı şekilde devam ediyor. Son 2 senedir hem karadan hem de havadan izlenen denizi kirleten 28 gemi tespit edildi. Gemilere toplamda 50 milyon TL ceza yazıldı. 

YAŞAM 30.05.2021, 15:27 31.05.2021, 15:34
Akdeniz’i kirleten 28 gemi, drone ile tespit edildi: 50 milyon TL ceza kesildi 

Mersin sahil ekipleri, sahilin ve Akdeniz’in temiz kalması için çalışmalarını sıkılaştırdı. Turizm sezonu tam olarak açılmadan önce son kontrollerini yapan ekipler, son 26 aydır sahili ve denizi hem havadan drone ile hem de karadan görüntülediklerini aktardı. 

Geçen 26 ay içinde denizin ve dolaylı yoldan da sahilin kirlenmesine sebep olan 28 gemi tespit ettiklerin belirten ekipler, bu gemiler için toplamda 50 milyon TL ceza uygulandığını açıkladı. 



560 denetim yapıldı 

Nisan 2019’dan bu yana uygulanan projede toplamda 560 denetim yapıldığını belirten görevliler, projenin başında Mersin Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın bulunduğunu belirtti.  

Deniz suyunun korunması, temiz tutulması, çöp atılmaması gibi konularda oldukça sıkı tedbirler uygulayan ekipler, denetimlerin sonuç verdiğini aktardı. 

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bülent Halisdemir: “Çalışmalarımız sıkı şekilde devam ediyor, artık herkes Mersin Uluslararası Limanı’nda ve denizinde denetim olduğunu biliyor. Limana yaklaşan yabancı gemiler artık denizi kirletmeme konusunda daha tedbirli. 26 ay içinde ceza yazılma oranı azaldı. Herkes bizim ne kadar hassas olduğumuzu biliyor çünkü bir atığı bile denizden temizlemek çok zor. Deniz süpürgesi ve petleri sürekli çalıştırıyorlar. Yağları emdirip yüzeydeki atıkları sürekli toplatıyoruz. Temiz deniz için çok çaba sarf ediyoruz.” 

Yorumlar (0)