Ağrı Dağı’ ile evlendi

Sevgül Eraslan isimli kadın, kadınlara ve çocuklara yönelik gösterilen şiddeti ve işlenen suçları kınamak amacıyla Ağrı Dağı ile evlendi. Eraslan, bunu sembolik olarak yaptığını açıkladı. 

YAŞAM 27.07.2021, 16:56 28.07.2021, 09:00
Ağrı Dağı’ ile evlendi

Sevgül Eraslan, 30 kişilik dağcı grubu ile Ağrı Dağı’na doğru tırmanışa geçti. Sırtındaki çantada taşıdığı gelinlik ile 4 bin 200 metreye tırmanan Eraslan, burada gelinliği giyerek Ağrı Dağı ile evlendi.  

Ağrı Doğubayazıt’ta bulunan 5137 metre yükseklikteki Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı, ile evlenen Eraslan, bunun sebebini ise şu şekilde açıkladı: “Ağrı Dağı ile sembolik olarak evlendim. Bu evlilik ile kadınlara ve çocuklara gösterilen şiddeti ve işlenen suçları kınamak istedim. Toplumun bir parçası olan kadınlara ve çocuklara karşı yapılan ayrımcılığı, her çeşit istismarı kınamak ve insan haklarına dikket çekmek amacıyla bunu yaptık. Suçlar yalnızca uğrayanları değil herkesi yaralıyor ve hepimize büyük acılar veriyor.” 



“Kadınlar yaşarsa hayat yaşar” 

Sevgül Eraslan: “Kadınlar yaşarsa hayat yaşar. Çocuklar umutluysa gelecek umutludur. Aydınlık bir gelecek için çocukların yara almadan ve güven içinde yarınlara çıkması, aydınlık bir gelecek için kadınların daha güçlü olması gerekiyor. Çocukların ve kadınların eğitim haklarının ellerinden alınmaması gerekiyor. Anlayışla, sevgiyle, sabırla toplumda düzeni ve birliği sağlamalıyız. Aydınlık bir günde ve gelecekte yaşamamız dileğiyle.” 

Yorumlar (0)