Ağabeyi ve yengesini öldürüp tandıra gömen zanlıdan kan donduran ifadeler

Kayseri'de kayıp olarak aranan çiftin, öldürülüp evlerinin bahçesinde bulunan tandıra gömülmesine ilişkin katil zanlıları hakim karşısına çıktı. Soğukkanlı bir şekilde cinayeti anlatan katil zanlısı Yusuf T., "Bir dakika boyunca boğazını iple sıktım. Ardından ip koptu, ağabeyim düştü. Kendimi kaybetmiştim, ne yaptığımı bilmiyordum. Kopan ip parçasıyla ise daha sonra yengemi boğdum. Ardından yengemle ağabeyimi torbaya koyup, onları arabaya koyduk. Cesetlerden kurtulmak istedim, ama hiçbir yer bulamadım, köye götürdüm" sözlerini kullandı.  

YAŞAM 28.09.2021, 12:28
Ağabeyi ve yengesini öldürüp tandıra gömen zanlıdan kan donduran ifadeler

19 Mayıs’tan beri Kayseri’de kayıp olarak aranan Firdevs Öztürk ve daha önce boşandığı eşi Mehmet Turhan çiftini bulmak amacıyla Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği harekete geçmiş, yapılan incelemeler sonucunda dedektifler, çiftin öldürülüp gömüldükleri ihtimaline yoğunlaşmış, ardından 9 Haziran’da Kocasinan ilçesinin Emmiler Mahallesi'ndeki evlerinin tandırında çiftin cansız bedenine ulaşmıştı. 

Katil zanlıları hakim karşısında

Cinayete ilişkin öldürülen Mehmet Turhan’ın kardeşi Yusuf T. ve oğlu Bedirhan T. cezaevine gönderilirken, Nejla T. ev hapsi cezasına çarptırılmıştı. Kayseri 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya müştekiler ve avukatları, tutuklu sanıklar baba ile oğul, ev hapsindeki Nejla T., sanık avukatları katıldı. 

Duruşmada savunmasını sunan katil zanlısı Yusuf T., soğukkanlı bir şekilde cinayet gününü anlattı. Kendisini boğmaya kalkan ağabeyinden aldığı iple ağabeyini boğduğunu, ardından yengesi Firdevs Öztürk'ü de boğduğunu anlatan sanık Yusuf T., şunları söyledi:

"Savcılıktaki beyanlarımı reddediyorum. Yanlış yazılmış. Açık cezaevine çıktıktan sonra ağabeyim bana musallat oldu. Amcamın oğlu ile bana mektup gönderdi, 'Paramı versin yoksa onu öldürürüm' diye. Benim başıma belaydı, bu sebeple uzak duruyordum. Söz konusu olaydan bir gün önce ağabeyimin yanına köye gittim. 'Bağımı ver. 17 sene hapis yattım, sizi öldürür, bir 17 sene daha yatarım' dedi. Ağabeyim her zaman beni tehdit ediyordu. Oğlumun sünneti oldu. Sünnette gelen altınlarla ev aldım.Ağabeyim bu evi benden istedi. Olay günü ben, eşim ve oğlum ağabeyimlere gittik. Ağabeyimle oturma odasına gittik. Ardından düğün alışverişi için eşim kızlarımın yanına gitti. Biz de ağabeyimle odada baş başa kaldık. Ağabeyimde ip vardı. O ipi boğazıma dolamaya çalıştı. Elinden ipi aldım. Ardından ben onun boğazını iple bir dakika kadar sıktım. İp koptu sonra ağabeyim yere düştü. Kendimi kaybetmiştim, ne yaptığımı bilmiyordum. Odadan çıktım sonra yengem bir şeylerle bana vuruyordu. Sonra o kopan ip parçasıyla yengemi de boğdum. Oğlum Bedirhan 'Baba ne yaptın?' diye bana bağırıyordu. Ardından Bedirhan ile evden çıktık, Kayseri’de arabayla dolaştık. Bedirhan bana 'Karakola git, anlat her şeyi' dedi. Bir süre düşündüm ‘Oğlum, karakola gidip anlatırsam ağabeyimin çocukları sana hasım olur' dedim. Bunları çuvala koyup bir yere koymak geldi aklıma. Gidip torba aldım. Yengemle ağabeyimi torbaya koyup onları arabaya yerleştirdik. Cesetlerden kurtulmak istedim ama hiçbir yer bulamadım, köye götürdüm. El arabasıyla taşıyarak tandıra götürdüm. İki cesedin üstünü betonla örttüm. Ben yengemle ağabeyimi öldürecek olsam, ne para ne de evi verirdim. Ağabeyim beni öldürmeye kalktı, kardeş katili olarak yargılanmak çok zor geliyor. Ağabeyimi öldürmek için herhangi bir plan kurmadım, ağabeyimle beraber kız kardeşimiz Havva'yı beraber öldürmedik. Beni suç ortağı yapan ağabeyimdi’ 

Tutuklu bulunan diğer sanık Yusuf T.'nin oğlu Bedirhan T., "Amcam ile babam odadaydı. Ben de sonra odaya girdim. Odaya geldiğimde babam öfkeli bir şekilde ip parçası elinde duruyordu. Ardından yengem babama vurmaya başladı, elindeki iple babam yengemi de boğdu. Ardından cesetleri torbaya koyduk. Bağ evine götürdük, iki cesedi tandıra koyduk. Çimentoyla üstünü kapattık, amcamı öldürmek gibi bir planımız kesinlikle yoktu" açıklamasını yaptı.

Katil zanlısı oğlunu da bıçaklamış 

Ev hapsindeki Nejla T., mahkemedeki savunmasında eşinin, daha önce oğlu Bedirhan'ı bıçakladığını aktardı. Nejla T., "Kocam daha önce Bedirhan'ı da bıçakladı. 10 dikiş atıldı. Adli vaka olmasın diye polise bildirmedik. Kocam ile Bedirhan’In arası iyi değildi" sözlerini kullandı.  

Duruşma ertelendi

Mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe ertelerken, adliye çıkışında açıklama yapan Mehmet Turhan ile Firdevs Turhan'ın oğlu Yusuf T., "Bugün ilk davamız, ilk mahkememiz. Yusuf T. nefsi müdafaa yaptıklarını anlattı. ‘Ağabeyim beni öldürecekti, kendimi savunmak için ağabeyimi öldürdüm' dedi. Yengemi de 'Bana vurduğu için öldürdüm' şeklinde bir ifade verdi. Eşinin orada olmadığını anlattı. Diğer sanık Bedirhan T. ise ‘Olayın şoku ile ben hiçbir şey yapmadım. Babamın yalvarması sebebiyle babama yardım ettim’ açıklamasını yaptı. Bunların hiçbirini kabul etmiyorum. Müge Anlı’nın programına katılmak için yola çıktığımda Nejla T. ve Bedirhan T. terminalde yanıma gelerek beni vazgeçirmeye çalıştı. ‘Burada kal, düğünümüz var gitme. Düğünümüzü yapalım hep birlikte gideriz' şeklinde şeyler söylemişlerdi. Bedirhan ise 'Sen otobüse layık değilsin, arabayla seni götüreyim' gibi bir şey söyledi. Amaçları beni ortadan kaldırmaktı ama başaramadılar. Yine, bu davada da başaramayacaklar" sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)