İçişleri Bakanı Soylu: “Yurtlarda yer olmadığı bahane edilerek eylem yapılıyor”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün Didim Polis Moral Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen Toplumsal Olayları Müzakere Kursu açılış programına katıldı. Programda yurt protestoları hakkında konuşan Soylu; 24 ilde protestoya katılan 2243 kişiden sadece 310’unun öğrenci olduğunu söyledi

SİYASET 28.09.2021, 12:29 29.09.2021, 09:31
İçişleri Bakanı Soylu: “Yurtlarda yer olmadığı bahane edilerek eylem yapılıyor”

Didim Polis Moral Eğitim Merkezi’nde bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu tip eğitim seminerlerinin önemine vurgu yaparak böyle bir organizasyona katılmaktan dolayı çok memnun olduğunu söyledi.

Geçen yıla ek olarak bu sene Sahil Güvenlik’te görev yapan personelin de eğitime katıldığını vurgulayan Soylu, toplamda 227 katılımcının 138 tanesi polis, 79 tanesi jandarma ve 10 personelin de Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan olduğunu belirtti.

 ABD’de yapılan bir araştırmaya göre; ABD polisinin güç kullanmak zorunda kaldığı toplumsal olayların geçen seneden bu seneye 6 kat artış gösterdiğine dikkat çekti. Her zaman ‘özgürlükler ve fırsatlar’ ülkesi olarak tanımlanan Amerika’nın yaşadığı bu tablonun dünyanın her yerinde yaşandığını ve büyük bir sıkıntı olduğunu söyledi. Geçmiş zamanlarda gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerde, bu sokak eylemlerinin darbeleri körüklemek amacı ile yapıldığını söyleyerek lafı Boğaziçi Üniversitesi olaylarına getirdi.

“Yurt bulamamak bahane”

Soylu Boğaziçi’nde 108 gözaltı yaptıklarını bu gözaltılardan 101 kişinin çeşitli terör örgütlerinin üyesi olduklarının belirlendiğini ifade etti. Bugün ise öğrencilerin ‘yurt bulamadığı bahanesiyle’ 24 ilde 114 eylem gerçekleştirdiklerini ve eylemlere 2 bin 57 kişinin katıldığını açıkladı.  Bu kişilerden sadece 310 kişinin öğrenci olduğunu tespit ettiklerini ve tamamına yakının da yurt başvurusu olmadığını söyledi. Bu kişilerin de marjinal sol gruplarla ilişkisinin tespit edilerek 6 tanesinin MLKP, 6 tanesinin PKK/KCK, 5 tanesinin TKKKÖ, 2 tanesinin TKP Kıvılcım, 1 tanesinin FETÖ/PDY, 1 tanesinin TKİP, 1 tanesinin DKP, 4 tanesinin de LGBTİ üyesi olduğu anlaşıldığını ifade etti.

Yıllardır üniversitelerde özellikle Taksim Meydanı bölgesinde bu tip grupların klişe eylemler yaptığını belirten Soylu, şunları söyledi: "Bunların kullandıkları sloganlar benzer, renkleri söylemleri benzer, hatta tutturdukları ritm bile aynıdır. Bir çoğu öğrenci bile değildir. Yıllardır aynı profiller sahada. Aslında tüm bunların çıkış noktası da silahlı marjinal örgütlerdir ve piknik organizasyonu, konserler, festivallerle, eylemlerle bu örgütler eleman devşirir ve sürekli olarak demokratik eylemlere sızma girişimlerini sürdürmektedirler.”

“Terör örgütleri eylem gayreti içinde”

Avrupa'nın kapısına giden göçmenlerin neler yaşadığının herkes tarafından bilindiğini söyleyen Soylu, şunları ifade etti:

"Akdeniz'de göçmenleri taşıyan gemilerin limanlara yanaştırılmadığını, Ege’de göçmen botlarının nasıl ölüme doğru itildiğini, sınırlarda yapılan muameleleri biliyoruz. Avrupa'nın bugün ırkçılıkla nasıl uğraştığını görüyoruz ve kendi ülkemizin de ne tip güvenlik tehditleri altında olduğunun farkındayız. Yıllardır bazı terör örgütlerinin silahlı eylem gerçekleştirme gayreti içinde olduğunu ayrıca demokrasi postuna bürünüp özgürlüklerimizi kısıtlamaya çalışarak huzurumuzu terörize etmek istediklerini biliyoruz"

Yorumlar (0)