4 kardeşin kanında siyanüre rastlandı!

İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan bir evde, 2'si kadın 4 kardeş ölü bulundu. 4 kardeşin kanında da siyanüre rastlandı.

YAŞAM 06.11.2019, 16:02 06.11.2019, 16:07
4 kardeşin kanında siyanüre rastlandı!

Olay, İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı Molla Gürani Mahallesi Oğuzhan Caddesi'nde bulunan bir binanın birinci katında meydana geldi. Akrabalarına ulaşamayan bir kişi, polisi arayarak ihbarda bulundu. 

İddialara göre, olay yerine saat 23.00 sıralarında ulaşan ekipler kapıda, "Dikkat siyanür var, polisi arayın, içeri girmeyin." şeklinde bir not bulunduğunu gördü. Bunun üzerine olay yerine Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri çağırıldı.  Gerekli önlemlerin alınmasının ardından içeriye giren ekipler, kardeş oldukları belirtilen 48 yaşındaki Cüneyt Yetişkin, 54 yaşındaki Oya Yetişkin, 60 yaşındaki Kamuran Yetişkin ve 56 yaşındaki Yaşar Yetişkin'in cesetleriyle karşılaştı.

Özel kıyafetler ve maskeyle girdiler

Ekipler, kapıda bulunan not sebebiyle içeriye özel kıyafetler ve maske ile girdi. Geniş güvenlik önlemleri arasında eve giren ekipler, uzun süre çeşitli incelemeler yaptı. 4 kardeşin, yapılan incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Antidepresan içtikleri sonucuna ulaşıldı 

Polisler tarafından yapılan ilk tespite göre, 4 kardeşin birden fazla antidepresan içerek intihar ettiği sonucuna ulaşıldı. Kardeşlerin kesin ölüm sebebi ise Adli Tıp'ta yapılacak inceleme sonrası belli olacak. Sabıkası olmayan 4 kardeşten birinin sara hastası olduğu bildirildi. 

"Maddi sıkıntıları vardı"

Yaşanan intihar olayının ardından kardeşlerin alışveriş yaptığı bakkalın sahibi Yusuf Deniz önemli açıklamalarda bulundu.

Deniz, en son cumartesi günü müzik öğretmeni olan Oya Yetişkin'in kendisinden alışveriş yaptığını ifade ederek, "Ben 15 senedir tanıyorum onları. En son Cumartesi günü akşam üzerin saat 17.00 gibi alışveriş yaptı tokalaştık gitti. Salı günü de ses çıkmayınca onun okuldan bir arkadaşı geldi, 'Bunların telefonu kapalı' dedi. Hemen 155 polis imdat hattını aradık. Polis arkadaşlar geldi çilingir ile binaya girdik, kapıya yazı asmışlar. Sonra emniyet yetkililerinin hepsi geldi buraya." şeklinde konuştu. 

4 kardeşin aynı evde yaşadıklarını ve bekar olduklarını belirten Deniz, "Yalnız sıkıntıları, maddi sıkıntıları vardı. Başka kimseleri yoktu. Kardeşlerden biri müzik öğretmeniydi, diğeri kuryelik yapıyordu, diğerleri de evde oturuyorlardı. En son Cumartesi alışveriş yapmaya geldiğinde bana 'Maaşıma haciz koydular' dedi." ifadelerini kullandı. 

Hepsinin kanında siyanüre rastlandı

Alınan son bilgilere göre, yapılan otopsi çalışmaları sırasında 4 kardeşin kanında da siyanüre rastlandı. 

Siyanür nedir?

‘Prusik asit’ ya da ‘Hidrosiyanik asit’ olarak bilinen siyanür, oldukça zehirli bir maddedir. Tuzları trityum siyanür ve sodyum siyanür, maden sanayi ve demir çelik endüstrisi gibi farklı sanayi kollarında kullanılmaktadır. Siyanürün vücuda olan etkisi hızlı bir şekilde görülmektedir. Bu nedenle siyanüre bağlı ölümler çok kısa süre içinde yaşanmaktadır.

Siyanür zehirlenmesini nasıl anlayabiliriz?

Siyanür zehirlenmesinin meydana gelmesi, kullanılan zehrin türüne göre değişiklik göstermektedir. Hidrojen siyanür, en hızlı etki eden türdür. Hidrojen siyanür zehirlenmesinin belirtileri kendisini saniyeler içinde göstermeye başlarken, ölüm de dakikalar içinde gerçekleşir.

Genel olarak siyanür içeren maddelerin ağız yolu ile alınması, siyanür zehirlenmesine yol açar. Deriden emilim ve solunum yoluyla da zehirlenme yaşanabilir. En tehlikeli olanı solunum yolu ile zehirlenmedir çünkü alveoller ve bronşiyal mukozadan toksik dozda emilim oldukça hızlı bir şekilde gerçekleşir.

Siyanüre bağlı zehirlenmelerde en duyarlı organlar kalp ve merkezi sinir sistemdir. Hafif derecede yaşanan zehirlenmelerde baş ağrısı, bulantı, baş dönmesi, kuvvetsizlik ve kusma görülür. Siyanür tuzlarının mide mukozasında oluşturduğu bölgesel iltihabi reaksiyona bağlı olarak bulantı ve kusma gerçekleşir. Aynı zamanda bilinç kaybı ve havale de (konvulsiyon) gelişebilir. Genellikle nabız, bu düzeyde hızlıdır.

Yorumlar (0)