30 saat enkaz altında kalan genç, ailesine kavuştu

Kahramanmaraş merkezli ve 10 kenti etkileyen depremde binlerce bina yıkıldı. Enkaz altında kalanların kurtulabilmesi için çalışmalar devam ediyor. Kahramanmaraş’ta 30 saatin ardından 25 yaşındaki Onur Dobuoğlu enkaz altından çıkarıldı.

YAŞAM 07.02.2023, 11:39
30 saat enkaz altında kalan genç, ailesine kavuştu

Hayrullah Mahallesi Azerbaycan Bulvarı'nda bulunan bir enkazda arama kurtarma ekiplerinin faaliyetleri hız kesmeden sürüyor. Yakınları enkaz altında olan birçok vatandaşta arama kurtarma çalışmalarına destek sağlıyor. Vatandaşların deprem bölgesindeki umutlu bekleyişleri devam ediyor. AFAD, gönüllü kurtarma, itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri "Sesimi duyan var mı?" diye seslenerek enkazlar içerisinde yaralanan kişileri arıyor.

Yaralı şekilde çıkarıldı

Arama çalışmaları devam ederken, yıkılan 8 katlı bir binanın enkazı altından ses gelmesinin ardından ekipler bölgeye yoğunluk verdi.

Ekiplerin yaklaşık yarım saat kadar devam eden çalışmaları ile beraber 25 yaşındaki Onur Dobuoğlu enkaz altından yaralı şekilde çıkartıldı.

Kollarında ve ayağında kırıklar olan, sağlık durumunun iyi olduğu aktarılan Dobuoğlu, ambulans ile hastaneye sevk edildi.

Yeğeninin 30 saatin ardından enkaz içerisinden canlı şekilde kurtarılmasını gözyaşlarıyla takip eden Sefa Gedik de Onur Dobuoğlu'nu gördükten sonra mutluluğunu ekiplere sarılarak paylaştı.

Yorumlar (0)