Yasak kalktı ama hamsi yok!

Hamsi yasağı kalktı ancak tezgâhlarda hamsinin yeri boş kaldı. Hamsi avına çıkan teknelerin kasaları dolduracağını belirten balıkçılar, "Hamsi gelir gelmesine de, uygun fiyata gelmez" diyor.

TARIM 08.02.2021, 13:00 09.02.2021, 09:16
Yasak kalktı ama hamsi yok!

Hamsi yasağının sona ermesi sonrası Zonguldak'ta büyük umutlarla denize açılan balıkçılar, umduklarını denizde bulamadı. Hamsi umuduyla vira bismillah diyen balıkçılarda büyük hayal kırıklığı var.

Balıkçılar denizden hamsi yerine mezgit, barbun ve istavrit tutabildi. Çok az miktarda hamsi tutan balıkçılar, bu hamsileri de başka şehirlerdeki balık hallerine gönderdi.

Zonguldak'ta balıkçılık yapan Oktay Ertürk, "'Hamsi yasağı haftalar sonra kalktı fakat denizde hamsi yok. Dün akşam ava çıkıldı ama hamsi tutulamadı. Çok az tutuldu, onlar da Zonguldak'a gelmedi. Bugün biraz barbun biraz mezgit var. Hamsi maalesef yok. İnşallah hamsi bir kaç güne gelir ama uygun fiyatta olmasını beklememek gerekir. Balıkçılar elekleri kaldırdı, bu yüzden iri hamsi tutulur ama az tutulur. Haliyle hem azlığı hem de iriliği sebebiyle fiyatlar yükselir. Tezgâhlarımızda bulunan istavrit ve mezgit 30 liradan satılıyor. Hamsi çok küçük ve ince olduğu için tutulmamış olabilir.'' diye konuştu.

Yorumlar (1)
Taner 3 yıl önce
Hamsiye gösterilen limit mezgit balığı Ada gosterilmedini rica ediyoruz Lütfen bu konuyu ilgili mercilere iletinuz