İstanbul Müzik Festivali, 49.yılında açık havada müzikseverlerle buluşacak!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl kırk dokuzuncusu düzenlenecek olan “İstanbul Müzik Festivali”, Haziran ayında müzikseverlere buluşacak. Açıkhava mekanlarında yapılması planlanan festivalin Onur ve Yaşam Boyu Başarı ödüllerinin sahipleri de açıklandı.

KÜLTÜR-SANAT 08.02.2021, 13:14
İstanbul Müzik Festivali, 49.yılında açık havada müzikseverlerle buluşacak!

Kırk dokuzuncu kez bu yıl düzenlenecek olan ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı yani IKSV tarafından gerçekleştirilecek olan İstanbul Müzik Festivali, müzikseverlerle buluşacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen festival, 3–21 Haziran tarihleri arasında pandemi koşulları gözetilerek açık havada yapılacak. İlk kez bütün etkinliklerini açık havada yapmayı planlayan İstanbul Müzik Festivali, temasını ve programını ise Nisan ayı içerisinde takipçilerine sunacak.

Pēteris Vasks ve Cihat Aşkın’a ödül

Festival kapsamında her yıl verilen Onur Ödülü ve Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün de sahibi belli oldu. 49. İstanbul Müzik Festivali’nin Onur Ödülü, düzenlendiği sanat çalışmalarıyla beraber doğu ve batı medeniyetleri arasında bir kültür elçisi olan keman sanatçısı Prof. Dr. Cihat Aşkın’a verilecek. Festivalin Yaşam Boyu Başarı Ödülü ise, 2016’da Letonya Cumhuriyeti Devlet Kültür Ödülü’ne ve 2019’da Letonya Devlet Başkanı’nın takdim ettiği onur diplomasına layık görülen usta besteci Pēteris Vasks’a verilecek.

Ödül sahiplerine ödülleri ise, açıkhavada düzenlenecek olan festivalin açılış töreninde verilecek. Ayrıca Pēteris Vasks’ın 2020 yılında düzenlenmesi planlanan ve İstanbul Müzik Festivali, Essen Philharmonie, Riga Güz Oda Müziği Festivali ile Hoffmann Vakfı Başkanı André Hoffmann’ın desteğiyle Wigmore Hall ortak siparişi üzerine etkinliği bu yıl yapılacak.  Ünlü bestecinin bestelediği Yaylı Çalgılar Dörtlüsü No. 6 adlı eserin Türkiye prömiyeri, 49. İstanbul Müzik Festivali’nde yapılacak.

Yorumlar (0)