Uğurcan'ın Avrupa hayali: Bu yıl istiyorum!

Trabzonspor'un 26 yaşındaki başarılı file bekçisi Uğurcan Çakır, iyi bir teklif gelmesi halinde bu yıl Avrupa'ya gitmek istediğini söyledi.

SPOR 13.05.2022, 23:47 14.05.2022, 02:10 Hakan Öksüz
Uğurcan'ın Avrupa hayali: Bu yıl istiyorum!

Uzun yıllardır Trabzonspor'un kalesini koruyan 26 yaşındaki Uğurcan Çakır'dan ayrılık sinyali geldi. Bu sezon Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşan bordo mavili takımın başarılı file bekçisi, Avrupa hayalinden bahsetti.

Genç kaleci, hem takım hem de kendisi için uygun bir teklif gelmesi halinde Avrupa'da şansını denemek istediğini söyledi. 

"Bu yıl Avrupa'ya gitme istiyorum"

Trabzonspor ile 3 kupa kazandığını belirten Uğurcan, "Taraftarın bana kızacağını düşünmüyorum. Şansımı Avrupa'da denemek isterim. Önceki yıllarda gelen tekliflerde kararsız kaldım. Kulübün isteklerini görmezden gelemedim. Ne kadar fedakarlık yaptığımı taraftar zaten biliyor." dedi.

"Onlar da benim için fedakarlık yapacaktır"

Transfer sürecine ilişkin şimdiden bir yorumda bulunamayacağını kaydeden başarılı file bekçisi, "Kulüp ve taraftarların da benim için fedakarlık yapacağına inanıyorum. Gitmeye kafayı koymuşum gibi bir düşünce oluşmasın. Mantıklı bir teklif olursa neden olmasın. Artık zamanı geldi." ifadelerini kullandı.

"Şampiyon takımın kaptanı olmak gurur verici"

Trabzonspor ile Süper Kupa ve Türkiye Kupası kazandığını hatırlatan Uğurcan Çakır, "Bu yıl Süper Lig'de de şampiyon olduk. Çok büyük bir hedefimizi gerçekleştirdik. Küçüklüğümden bu yana hayalini kurduğum bir şeydi. Şampiyon takımın kaptanı olmak gurur verici." dedi.

"Muslera idolüm"

Kaleci olarak örnek aldığı kşinin Galatasaray'ın deneyimli file bekçisi Fernando Muslera olduğunu söyleyen Uğurcan, "Karakteri, kariyeri ve yetenekleri bakımından idolü Muslera. Şampiyon olunca beni tebrik etti. İş ahlâkı üst düzey. Zaman zaman Instagram üzerinden konuşuyoruz." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)