Hafta sonunu keyifle geçirmek isteyenlere: 10 yeni film vizyonda!

Sinemalarda bugün itibarıyla 10 film vizyona girdi. Vizyondaki yeni filmleri sizler için derledik…

KÜLTÜR-SANAT 13.05.2022, 23:38 14.05.2022, 09:48
Hafta sonunu keyifle geçirmek isteyenlere: 10 yeni film vizyonda!

Sinemalarda bu hafta 5 tanesi yerli toplamda 10 film vizyonda olacak.

İşte haftanın filmleri…

Kurtuluş Hattı

Kurtuluş Hattı, bugün vizyona giren yerli yapımlardan ilki. Dram, tarihi, savaş türündeki film Selman Kayabaşı tarafından yönetildi ve kadrosunda Benian Dönmez, Emin Gürsoy, Yusuf Aytekin, Gülsim Ali ve Hamdi Erdoğan gibi isimler bulunuyor. 1 saat 54 dakika uzunluğuna sahip filmin konusu ise şöyle:

Atatürk’ün Nutuk adlı özellikle özellikle teşekkür ettiği telgraf memuru olan Hamdi Bey’in hayatından esinlenilerek oluşturulan Kurtuluş Hattı, Milli Mücadele’nin seyrini değiştiren gizli haberleşme ağının hikayesini anlatıyor. Filmde, işgal kuvvetleri, Anadolu ve İstanbul arasındaki bağı kopartmak için çabalamaktadır. Bunun karşısında vatansever bir grup kişi, işgal kuvvetlerinin amacına ulaşmasını engellemek maksadıyla gizli bir operasyon gerçekleştirir. Cepheden yeni dönen ve uzun bir zamandır hasret kaldığı Hilal’e kavuşmak isteyen Hamdi, bu esnada beklenmedik bir gerçekle karşı karşıya gelir.

Allah Yazdıysa Bozsun

Haftanın ikinci yapımı Allah Yazdıysa Bozsun da bugün itibarıyla sinemalarda izleyicilerle buluştu. Emre Dinler, Pelin Öztekin, Öznür Serçeler, Burak Yamantürk ve Gonca Vuslateri’nin rol aldığı film komedi meraklılarını sinema salonlarına çekmeyi amaçlıyor.

Barış Yöş’ün yönetmenliğini üstlendiği filmin konusu ise şöyle:

Allah Yazdıysa Bozsun, rüyasında arkadaşının nişanlısıyla evlendiğini gören genç bir kadının hikayesini konu alıyor. Irmak, aşkta yüzü gülmeyen 30’lu yaşlarındaki bir kadın. Onun yaşamı, ilk kez kaldığı bir evde yastığının altına anahtar koymasının ardından çok başka bir yöne evriliyor. Rüyasında Irmak, en yakın arkadaşı Eliz ile nişanlısı Burak’ın evlendiğini görüp rüyayı aklından çıkarmamaya çalışır. Fakat rüyada gördüklerinin peşinde kendisini beklenmedik durumların içerisinde bulur.

Romantik komedi türündeki film 105 dakika uzunluğunda ve bugün itibarıyla 211 sinemada gösterime girdi.

Vortex

Dünyaca ünlü Arjantinli yönetmen Gaspar Noe’nun yeni filmi Vortex, yeni haftanın en çok beklenen yapımlarından.

Başrollerinde Kylian Theret, Alex Lutz, Dario Argento ve Françoise Lebrun’un yer aldığı film, gerilim-korku türünde.

2 saat 22 dakikalık filmde Gaspar Noe, yaşlılık ve bunamadan mustarip durumda olan bir çiftin yaşamının son günlerini beyazperdeye taşıyor. Film aynı zamanda Noe’nun kendi ölümlülüğü üstüne de düşündüğü son derece kişisel bir pencereden bakıyor. Önce bir beyin kanaması geçiren ve pandemide ise koronavirüse yakalanması sonrasında bu projeyi hayata geçiren Gaspar Noe, kalplerini yitirmeden önce akıllarını yitiren insanları sinemaya taşıyor.

Tepki

Tepki bugün vizyona giren korku-gerilim türündeki yapımlardan bir diğeri. Keith Thomas’ın yönettiği filmde Michael Greyeyes, Gloria Reuben, Sydney Lemmon, Zac Efron ve Ryan Kiera Armstrong gibi isimler yer alıyor.

1 saat 34 dakika uzunluğa sahip film 137 sinemada gösterime girdi. Stephen King ile aynı addan uyarlanan romanın konusu ise şöyle:

Küçük bir kız olan Charlie, ateş oluşturma yeteneğine sahiptir. Kızın ebeveynleri olan Vicky ve Andy, daha önce kızlarının bu eşi benzeri görülmeyen yeteneğini federal bürodan saklamak için uzun bir süredir firar etmiştir çünkü büro kızlarının bu yeteneğini kitle imha silahına dönüştürmeyi istemektedir. Andy kızına acı veya öfkeyle tetiklenen gücünü yatıştırmasını öğretse de Charlie, 11 yaşına geldiğinde gücünü kontrol etmek konusunda zorluk çeker. Bir olay dolayısıyla ailenin saklandığı yer ortaya çıktığında gizemli bir ajan Charlie’yi ele geçirmekle görevlendirilir.

Zehirli Tohumlar: Ölüm Yolu

Haftanın korku filmleri kategorisinin ilk yapımı Zehirli Tohumlar: Ölüm Yolu. Korku türündeki film 78 dakika uzunluğa sahip ve Burhan Keskin tarafından yönetildi. Oyuncuları arasında ise Aydan Çakır, Esra İşgüzar, Selahattin Taşdöğen ile Erhan Ufak gibi isimler yer alıyor.

Filmin konusu ise şöyle:

Erdal ve Aleyna, sarhoşken bir kaza yapar. Korku duyan Aleyna ve Erdal’ın arkadaşları Cansu ve Volkan ile beraber kaçma kararı alır. Polisten kaçarlarken yolda aracı bozulan Naz ile karşılaşan grup, bu genç kızı da yanlarına alır. Grup kaçarak her şeyi geride bıraktıklarını düşünür ancak hesaplamadıkları şey kazada yaşamını yitiren kadının eşinin Ervah adında kötü bir ruh olduğudur. Ervah kazaya sebep olanların aklına girip onları yönlendirir ve kendi evine gelmelerini sağlar.

Korku Takvimi

Bu haftanın bir başka korku filmi Yunus Şevik’in yönettiği Korku Takvimi.

Oyuncuları arasında Erdal Ayna, Rümeysa Sarıarslan, Zafer Kara, Melisa Seda ve Nevin Efe’nin bulunduğu film 100 dakika uzunluğunda.

Filmin konusu ise şöyle:

Kimsesiz büyüyen Hülya’nın en büyük hayali ünlü bir oyuncu olabilmektedir. Beklediği başrol teklifi bir gün gelir. Ancak o rolü oynamayacağının farkında değildir.

Rol arkadaşı Tahir ve yakın arkadaşı Ebru’yla film setine giderken karşılaşmış oldukları talihsiz kazayla başlayan olaylar, yaşadıklarının arasında en masumu olacaktır. Çekimlerin başladığı, hayallerine ulaştığı günün gecesinde anlam veremediği ve bilmediği olaylarla karşı karşıya gelir. Kabuslarında karşılaştığı kişi gerçekte kimdir ve ölen annesi Hülya’dan ne istemektedir. Hülya cevabını bilmediği bir sürü soruyu çözmeye çabalarken kendisini büyük bir kilidin içerisinde bulacaktır. Halüsinasyonlar ve kabus arasındaki sınırlarda kalacak ve olay daha da esrarengiz bir şekle gelecektir. Kabullenmediği gerçeklerle yüzleşen Hülya’nın artık tek amacı başrol olmak değil, içerisine düştüğü bu anlamsız durumdan kurtulabilmektir.

Mefruh: Vahşet-i Cin

13 Mayıs haftasında vizyona giren başka bir yerli korku yapımı ise Mefruh: Vahşet-i Cin.

İlker Tunçay’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Berk Güldoğan, Yavuz Gümrükçü ve Zülfü Hamit Altın yer alıyor. 71 dakika uzunluğundaki yapım yerli korku severleri mutlu edeceğe benziyor. Filmin konusu ise şöyle:

Yeni bir medya kanalı kuran ekip, paranormal olaylara dair videolar çekmeye kalkar. Ekip çekecekleri yeni video için 1977 senesinde birçok paranormal olayın yaşandığı eski Rum köyündeki Yorgolar köyüne gitme kararı alır. Ekip vakit kaybetmeksizin yola çıkar ve köye vardıklarında ise kendilerini sıra dışı paranormal olayların içerisinde bulur.

Jujutsu Kaisen 0: The Movie

Jujutsu Kaisen 0: The Movie Güney Koreli anime yönetmeni Seong-Hu Park’ın yeni filmi…

Animasyon, aksiyon ve fantastik türünde olan yapım 112 dakika uzunluğunda ve konusu ise şöyle:

Gekijouban Jujutsu Kaisen 0, çok güçlü bir Lanetli Ruh’un kontrolünü ele geçirmesinin ardından gücünü kontrol etmek ve ona göz kulak olmasına yardımcı olmak maksadıyla Jujutsu Büyücüleri tarafından Tokyo Prefectural Jujutsi Lisesi’ne gönderilmiş olan lise öğrencisi Yuto Okkotso’nun hikayesini konu ediniyor.

Ejderham ve Ben

Tomer Eshed’in yönettiği haftanın bir başka animasyon filmi ise Ejderham ve Ben.

Animasyon, macera, 3 boyutlu, aile türündeki yapım 91 dakika uzunluğunda ve 247 sinemada vizyona girdi.

Film Dragon Rider, genç bir ejderha Firedrake’in yetim bir çocukla beraber Himalayalar’a yapmış olduğu maceralarla dolu yolculuğu konu alıyor.

Ağustos Böceği ve Karınca

Haftanın son filmi ise Ağustos Böceği ve Karınca. 2020 yapımı film çok sayıda ertelemeyle bugün vizyona girdi.

Animasyon, 3 boyutlu yapım Arman Beisembayev 1 saat 12 dakika uzunluğunda. Film Jumper Treasure Hunting, ünlü ağustos böceği ve karınca hikayesini konu ediniyor.

Yorumlar (0)