Ronaldo tarihe geçti

2022 FIFA Dünya Kupası'nda Portekiz, Gana'yı 3-2 yendi. Portekiz'in yıldız ismi Ronaldo, Gana'ya attığı golle, beş farklı Dünya Kupası'nda gol atmayı başaran ilk futbolcu olarak tarihe adını yazdırdı.

SPOR 24.11.2022, 21:19 25.11.2022, 17:25
Ronaldo tarihe geçti

İlk devrede Gana rakibini kendi yarı alanında beklerken, Portekiz hızlı ataklarla rakip yarı sahada boşluklar yakalamaya çalıştı. Çok net gol fırsatının olmadığı ilk devreden gol sesi çıkmadı.

İkinci devrede gol yağmuru

İkinci devrenin hemen başında da değişen pek bir şey yoktu. Portekiz daha çok topa sahip olan ve pas yapan taraftı. Ronaldo, Salisu ile rakip ceza alanında girdiği ikili mücadelenin sonunda kendini yerde buldu. Elde edilen penaltıyı Cristiano Ronaldo gole çevirdi. Bu golün ardından Gana riskleri alınca goller de peş peşe geldi. Gana'nın beraberlik sayısından bir dakika sonra Portekiz Felix ve Leao'nun golleriyle iki farklı üstünlük yakaladı. 

Gana'nın 89'uncu dakikada Bukari ile bulduğu gol müsabakaya bir defa daha heyecan getirdi. Maçın 90+10'uncu dakikasında Portekiz file bekçisi Costa arkasındaki Ganalı futbolcuyu fark etmeyip meşin yuvarlağı önüne bıraktı, gerilerden gelen Bukari meşin yuvarlağı kaptı, son anda araya Portekiz defansı girdi. Gana son şansından da yararlanamadı.

Portekiz bu sonuçla birlikte gruptaki ilk maçların ardından liderliğe yükseldi, Gana ise kendine son sırada yer buldu. Grupta Güney Kore ve Uruguay'ın birer puanı bulunuyor.

Ronaldo tarihe geçti

Portekiz'in yıldız ismi Ronaldo, Gana'ya attığı golle, beş farklı Dünya Kupası'nda gol atmayı başaran ilk futbolcu olarak tarihe adını yazdırdı.

Yıldız futbolcu, 2006, 2010, 2014 ve 2018'deki organizasyonların akabinde 2022'de de gol attı ve tarihe geçti.

Yorumlar (0)