Türkiye'nin en yüksek viyadüğü trafiğe açılıyor

Konya'da inşası tamamlanan ve İç Anadolu ile Akdeniz'i birbirine bağlayacak olan Eğiste Hadimi Viyadüğü, 26 Kasım'da hizmete açılıyor. Karayolları 3'üncü Bölge Müdürü Serdar Ateş, "Viyadüğün uzunluğu 1,4 kilometre, ayak yüksekliği ise 166 metre. Türkiye'deki en yüksek ayaklara sahip dengeli konsoludur ve en uzunudur." dedi.

GÜNDEM 24.11.2022, 21:58 25.11.2022, 15:14
Türkiye'nin en yüksek viyadüğü trafiğe açılıyor

'Dengeli konsol' yapım metodu doğrultusunda yükseklikleri 42 ila 166 metre arasında olan, iki kenar ve sekiz orta ayak üzerinde KGM (Karayolları Genel Müdürlüğü) tarafından projelendirilen Eğiste Hadimi Viyadüğü'nde faaliyetler tamamlandı. 

Ülkemizin en uzun ve en yüksek dengeli konsol köprüsü olacak olan viyadük, 12,5 metrelik platform genişliğine sahip iki ayrı köprü biçiminde projelendirildi.

Eğiste Hadimi Viyadüğü, geliş-gidiş güzergahında dört şeritte hizmet verecek.

Halihazırda kullanılan iki yönlü yolun standartlarının ve bu çerçevede sürüş, yol ve trafik güvenliğinin artırılması amacıyla inşa edilen Eğiste Hadimi Viyadüğü, kullanılmakta olan yola kıyasla yaklaşık olarak 4,4 kilometre kısalma sağlayacak.

Viyadüğün hizmete açılmasıyla birlikte ülkemizin güney-kuzey aksının en önemli arterlerinden biri olan Alanya-Taşkent-Hadim-Konya güzergahında vakitten tasarruf sağlarken, sürüş emniyeti ve seyahat konforuyla birlikte yol standardı iyileştirilecek, yakıttan tasarruf edilerek Türkiye ekonomisine katkı sağlanacak.

26 Kasım'da hizmete açılacak

Serdar Ateş, basın mensuplarına, viyadüğün Karaman-Konya ayrımı Belören Hadim Devlet Yolu üzerine inşa edildiğini belirtti.

Bahse konu viyadük üzerindeki 63,6 kilometrelik bölünmüş yolun tamamlandığını aktaran Ateş, şöyle devam etti:

"Viyadüğün uzunluğu 1,4 kilometre, ayak yüksekliği ise 166 metre. Türkiye'deki en yüksek ayaklara sahip dengeli konsoludur ve en uzunudur. Mevcut güzergaha kıyasla 20 dakika kadar vakit tasarrufu sağlanacaktır. 

Açılışımız önümüzdeki cumartesi günü yapılacak. An itibarıyla son rötuşları yapmaktayız. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun teşrifleriyle viyadüğümüzü hizmete açacağız."

Yorumlar (0)