PSG-Galatasaray maçı öncesi büyük skandal!

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın PSG ile oynayacağı karşılaşmadan önce Fransa'da skandal bir krizi yaşanıyor.

SPOR 06.12.2019, 14:53 06.12.2019, 14:55
PSG-Galatasaray maçı öncesi büyük skandal!

Galatasaray'ın Avrupa'da yoluna devam edebilmesi için 11 Aralık tarihinde oynayacağı PSG karşılaşması büyük önem arz ediyor.

Sarı-kırmızılı takım, Fransa'da PSG'yi mağlup eder ve Club Brugge, Real Madrid'i mağlup edemezse Galatasaray, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Kritik karşılaşmandan Fransa'da skandala sahne olundu.

İlgili resim

Fransa'nın Le Parisien gazetesinde yer alan habere göre; Türk taraftarlarına PSG maçında bilet almakta zorluk yaşıyor.

Neden olarak akıllara 2001 yılında Parc des Princes'ta oynanan PSG-Galatasaray karşılaşması geliyor. Bundan tam 18 yıl önce yine aynı statta oynanan karşılaşmada iki takım taraftarları arasında kavga çıkmıştı ve çok sayıda Fransız taraftar yaralanmıştı.

Fransız polisi, 18 yıl önce yaşanan bu olayların benzerinin yaşanmasından çekinerek güvenlik önlemlerini 'maksimum' seviyeye yükseltti.

Sarı-kırmızılı taraftarlara ayrılan 2300 koltuğun 500'ünün boş olacağı ve misafir tribünle temas yaşanmaması için yaklaşık 500 koltuğun boş bırakılacağı ifade edildi.

İlgili resim

Gazeteye demeç veren bazı Türk taraftarlar, sırf Türk oldukları için bilet alamadıklarını dile getirdi. Fransa'nın yaptığı bu ırkçılık ise oldukça dikkat çekici...

Le Parisien'e konuşan Oğuz Kulaksız adlı taraftar, "Bu statta iki senedir kombinem var. Hiçbir maçta sıkıntı yaşamadım. Ancak Galatasaray maçı geldiğinde biletimin iptal olduğunu söylediler. Ayrıca bu maça özel bir uygulama olduğunu belirttiler." ifadelerine yer verdi.

Volkan ismindeki bir diğer Türk taraftar ise "Bilet almak istediğimde önce veriyorlardı, ardından sırf ismim Türk diye vermekten vazgeçtiler. Arkadaşımın adı Türk değildi, ona verdiler. Bana ise Türküm diye vermediler." dedi.

PSG'nin yaptığı bu ayrımcı tavra UEFA'nın nasıl bir tepkide bulunacağı merak edilmeye başladı.

galatasaray psg 2001 ile ilgili görsel sonucu

Fransız basınının hatırlattığı 2001 yılında oynanan PSG-Galatasaray maçını Fransız ekibi 2-0 yenmişti. Karşılaşmanın sonrasında Paris sokakları karışmıştı ve uzun bir süre olaylar gündemde yer almıştı.

Karşılaşmadan önce PSG, gruptaki liderliğini garanti altına aldı.

Club Brugge'un Real Madrid'den puan alması durumunda Galatasaray'ın PSG maçında alacağı sonuç Avrupa için yetmeyecek.

 

Yorumlar (0)