Pep Guardiola, Silva'ya sahip çıktı!

Pep Guardiola, Manchester City oyuncularının sosyal medya hesaplarını kontrol etmek gibi bir amaçlarının olmadığını açıkladı.

SPOR 28.09.2019, 10:52 28.09.2019, 10:58
Pep Guardiola, Silva'ya sahip çıktı!

Pep Guardiola, Bernardo Silva'yı ırkçılık suçlamalarına karşı savunduktan sonra "bir kez daha" Manchester City oyuncularının sosyal medyayı nasıl kullanacaklarını "kontrol etme" gibi bir arayışta olmadıklarını belirtti.

Manchester City oyuncusu Bernardo Silva, tweet atmaya devam ederek en son attığı tweette "Sadece bir şakaydı. Bu bir karikatürdü ve yüzü oldukça benzerdi" dedi.

Portekiz millî takım oyuncusu Silva, bu hafta takım arkadaşı Benjamin Mendy'nin fotoğrafını bir çocuk olarak, İspanyol şekerleme şirketi olan Conguitos'un karikatür logosu ile karşılaştırarak bir tweet attı. Bu paylaşımı sonrası Kick It Out , ırkçı söylemde bulunduğu gerekçesesiyle FA'ya şikayette bulundu.

Guardiola'ya geçtiğimiz yıl Silva tarafından paylaşılan, Mendy'nin tamamen siyah giyinmiş olmasına rağmen "tamamen çıplak" olduğunu söylediği ve yeniden gün yüzüne çıkan instagram hikayesi sorulduğunda haberi olmadığını söyledi.

Video içerisinde Silva’nın konuşmaları şu şekilde: "Ben Dünya kupası şampiyonunu gördüm tamamen çıplak. Bir sırt çantası var ve bir saati olabilir ama kesinlikle üzerinde bir kıyafet yok. Size göstereceğim bir saniye" dedikten sonra kamerayı Mendy'e çevirerek "Sen neden hiç kıyafet giymiyorsun? “

Niyeti sadece şaka yapmaktı

Videodan haberi olmadığını belirten Guardiola, Mendy hakkında attığı tweet için Silva'yı savunmaya devam etti. Everton maçı öncesi "Kesinlikle suçlu değil çünkü niyeti sadece şaka yapmaktı" dedi ve sözlerine "Bu bir çizgi film karakteri ve yüzleri birbirine çok benziyor. Beyaz insanlar için aynı şey muhtemelen binlerce kez oldu. Sadece bir şakaydı hepsi bu. İnsanlar bunun tam tersini düşünüyor. Silva ve Manchester City herkesin görüşlerini dinlemeye açık. Silva'yı insanlar tanımadan yargılıyor. O olağanüstü birisi ve insanlar Silva hakkında diğer konulara odaklanmalı. Silva ya da takımımdaki herhangi birisi, bu şeyleri sadece şaka yapmak amacıyla yapıyorlar. Benjamin Mendy, Silva'nın kardeşi gibi aynı şey Mendy içinde geçerli." şeklinde devam etti.

Altı maç ceza

Silva'nın atmış olduğu tweet Mendy tarafından herhangi bir suç olmadığı konusunda desteklenirken FA, Silva'yı suçlu bulduğu takdirde altı maç ceza alacak. FA, Silva'nın kulübünden soruşturmanın bir parçası olarak resmi gözlemde bulunmalarını istedi. Bu isteğin ardından Silva bir mektup yazarak, ırkçı bir niyeti olmadığını ancak yine de atmış olduğu tweetten dolayı maruz kaldığı herhangi bir suçtan pişmanlık duyduğunu belirtti.

Benjamin Mendy'nin, şaka olduğu konusunda destek olmak amacıyla yazdığı mektupta delillerin bir parçasını oluşturacak ve FA tüm bunların incelemesini tamamladıktan sonra Silva'nın altı maç ceza alıp, almaması konusunda bir karara varacak.

Yorumlar (0)