Bernardo Silva'dan ırkçı şaka!

Futbolun ayrımcı karşıtı kurumu Kick It Out, pazar günü takım arkadaşı Mendy'e gönderme yapan Manchester City orta saha oyuncusu Bernardo Silva hakkında şikayette bulundu.

SPOR 23.09.2019, 16:19 24.09.2019, 17:51
Bernardo Silva'dan ırkçı şaka!

Silva, bir İspanyol şekerleme şirketi olan Conguitos'un logosunun yanına bir çocuk olarak Mendy'ye ait olduğuna inanılan bir fotoğrafı "Bilin bakalım kim? " başlığı ile tweetledi.

Portekizli oyuncu daha sonra ilk attığı tweeti sildi ve "Bugünlerde bir arkadaşa şaka bile yapamıyorum... Siz çocuklar..." şeklinde bir tweet attı.

Mendy, tweete alınmadı ve cevap verdi.

Kick It Out'tan, "Bernardo Silva'nın attığı tweeti gördüğümüz an hayal kırıklığına uğradık. 'Irkçı klişeler asla' şaka olarak kabul edilemez' ve milyonlarca kişiye rol model olan birinin görevinin ayırt edici doğasını anlayamamış olması karşısında şok olduk. FA'ya bilgi verildi ve bu gibi rahatsız edici davranışlara meydan okumak için eğitim başta olmak üzere geriye dönük eylemde bulunulması gerektiğine inanıyoruz." şeklinde bir açıklama geldi.

Manchester City'den henüz bir açıklama gelmedi.

Kick It Out topluluğu kimdir?

'Futbolun Irkına Girelim' sloganı ile 1997 yılında kuruldu. Topluluğun amacı futbol, eğitim ve toplum sektörlerinde ayrımcılığa, dışlanmışlığa meydan okuyarak, kapsayıcı uygulamalara teşvik etmek ve olumlu değişim yolunda ilerleyeme çalışmaktır.

Kampanya, Profesyonel Futbolcular Derneği (PFA), Premier Lig ve Futbol Federasyonu (FA) kurucu organı dahil olmak üzere futbolun tüm idari organları tarafından desteklenmekte ve finanse edilmektedir.

Uluslararası Kick It Out, Avrupa'daki Irkçılığa Karşı Futbol (FARE) ağında öncü bir rol oynamaktadır. Dünyayı yöneten FIFA, Avrupa Konseyi, Avrupa Komisyonu ve Avrupa yönetim organı UEFA tarafından en iyi uygulama olarak gösterilmektedir.

Yorumlar (0)