Medipol Başakşehir, Gent deplasmanına çıkıyor

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında yarın deplasmanda Belçika'nın Gent takımı ile kozlarını paylaşacak. İlk maçta avantajlı bir skor elde etmek isteyen turuncu-lacivertliler, 15 Mart'ta oynanacak rövanş karşılaşmasında çeyrek finale yükselmeye çalışacak. Medipol Başakşehir'de bu maç öncesinde tek eksik bulunuyor.

SPOR 08.03.2023, 10:42 09.03.2023, 09:22 Hakan Öksüz
Medipol Başakşehir, Gent deplasmanına çıkıyor

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki temsilcilerimizden Medipol Başakşehir, son 16 turu ilk maçında yarın (perşembe) Belçika'nın Gent takımı ile deplasmanda karşılaşacak. Saat 23.00'te başlayacak kritik karşılaşma, Ghelamco Arena'da oynanacak. Karşılaşmayı Estonyalı hakem Kristo Tohver yönetecek.

Avrupa'daki en golcü ismi Edin Visca

Avrupa'daki 49'uncu maçına çıkacak olan Başakşehir, daha önce oynadığı maçlarda 17 kez galip gelirken 20 yenilgi aldı. Rakip fileleri 65 kez havalandıran Medipol Başakşehir, kalesinde 40 gol gördü. Şu an Trabzonspor'da forma giyen Edin Visca, Avrupa kupalarında Başakşehir adına en çok gol atan (14) isim oldu. 

Emre Belözoğlu yönetiminde Avrupa'da başarılı bir grafik çizildi

Teknik direktör Emre Belözoğlu önderliğinde Avrupa'da 12 maça çıkan turuncu-lacivertliler, 8 kez kazandı ve 1 kez mağlup oldu. 3 karşılaşma ise beraberlikle noktalandı. Medipol Başakşehir, Avrupa'da oynadığı toplam 24 deplasman maçında sadece 7 galibiyet alabildi. Turuncu-lacivertli ekip, 13 deplasmandan maçından mağlubiyetle ayrıldı.

Caner Erkin görev alamayacak

Yarın saat 23.00'te Ghelamco Arena'da başlayacak maçtan avantajlı bir skorla ayrılmak isteyen Medipol Başakşehir, 15 Mart Çarşamba günü oynanacak rövanş maçında Gent'i elemeye çalışacak. UEFA listesinde yer almayan Caner Erkin, bu karşılaşmalarda forma giyemeyecek.

Yorumlar (0)