F1 Türkiye Grand Prix'ine ilk 10'da başlayacak isimler belli oldu!

Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinin sıralama turlarında birinci olan Racing Point takımından Lance Stroll, yarın düzenlenecek yarışa ilk cepten başlayacak.

SPOR 14.11.2020, 18:21
F1 Türkiye Grand Prix'ine ilk 10'da başlayacak isimler belli oldu!

Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinin sıralama turlarında birinci olan Racing Point takımından Lance Stroll, yarın düzenlenecek yarışa ilk cepten başlayacak.

9 yılın ardından...

2011'den sonra Türkiye'ye tekrar geri dönen ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 5.3 kilometrelik Intercity İstanbul Park pistinde koşulan Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'sinin sıralama turları tamamlandı. Racing Point takımının Kanadalı pilotu Lance Stroll, 1:47.765'lik derecesiyle kariyerinin ilk pole pozisyonunu alma başarısı gösterdi. İkinci sırada Red Bull takımından Hollandalı pilot Max Verstappen 1:48.055'lik derecesiyle yer alırken, Racing Point takımının bir diğer pilotu Meksikalı Sergio Perez ise 1:49.321'lik derecesiyle 3'üncü sırayı kaptı.

"Çok iyi hissediyorum"

Lance Stroll, sıralama turlarının sonrasında yaptığı açıklamada çok mutlu olduğunu belirterek, "Kalbimle mücadele ettim. Son turumda arabamın kontrolünü elime aldığımı hissettim ve pole pozisyonunu kazandım. Çok iyi hissediyorum. Benim için çok özel bir gün oldu." ifadelerini kullandı.

Kırmızı bayrak kararları

Intercity İstanbul Park'ta yoğun yağışla başlayan ilk sıralama turunda pilotlar büyük zorluk yaşadı. FIA Yarış Kontrol ilk sıralama turunun bitimine 6 dakika 56 saniye kala hava şartları sebebiyle kırmızı bayrak kararı verirken, yağmurun durması ve temizlik işlemlerinin tamamlanmasının sonrasında sıralama turu kaldığı yerden devam etti. Sonrasında Haas pilotu Romain Grosjean'in 1'inci virajda kontrolü kaybedip çakıl havuzuna takılması neticesinde FIA Yarış Kontrol, ilk sıralama turunun bitimine 3 dakika 30 saniye kala bir kez daha kırmızı bayrak kararını kullandı. Grosjean'in aracının çakıl havuzundan çıkartılmasının sonrasında ilk sıralama turu kaldığı yerden devam etti.

İlk 10'da yarışa başlayacak pilotlar

  1. Stroll
  2. Verstappen
  3. Perez
  4. Albon
  5. Ricciardo
  6. Hamilton
  7. Ocon
  8. Raikkonen
  9. Bottas
  10. Giovinazzi

     
Yorumlar (0)