MHP, Kemal Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti

MHP'nin üç genel başkan yardımcısının bulunduğu komisyon, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çeşitli demeçlerini araştırarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu ve dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

SİYASET 14.11.2020, 18:43 15.11.2020, 15:50
MHP, Kemal Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti

Meclis'e gönderilen 10 sayfalık fezlekede, Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılması durumunda, hakkında 3 yıl hapis öngören TCK'nın 215 ve 218'inci maddeleri uyarınca işlem yapılacağı belirtildi. Fezlekede, CHP Genel Başkanı'nı için TCK'nın 53. maddesinin de uygulanarak muhtarlık dahil, seçme ve seçilme hakkından yoksun bırakılması, serbest meslek sahibi ya da tacirlik yapamaması da talep edildi. Meclis tarihinde ilk kez bir parti tarafından oluşturulan komisyon aracılığıyla ana muhalefet lideri hakkında fezleke hazırlanmış oldu.

Suç unsuru bulundu

Fezlekede MHP'nin dilekçesinde bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yaptığı 10 farklı konuşmanın Meclis grup konuşması olduğu, yedi farklı konuşmasında da suç unsuru olmadığı belirtilip işlem yapılmadı. Buna karşın fezlekede Kılıçdaroğlu'nun Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğunu, belediyelere kayyum atanmasını eleştirmesi; iktidarın yargıyı siyasallaştırdığını söylemesi suç unsuru olarak kabul edildi.

Kılıçdaroğlu: Başımıza bir de muhbir vekiller çıktı

Kılıçdaroğlu hakkındaki fezlekeye, “Ben Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, Ahmet Altan, Müyesser Yıldız'ın içeride bulunması doğru değil diye açıklama yapmıştım. MHP milletvekilleri beni şikayet ediyor, terörü övüyormuşum diye. Savcı da dosyayı gönderiyor. Şimdi karşımıza muhbir milletvekilleri çıktı” diyerek tepkide bulundu.

CHP: MHP, AKP’nin tetikçiliğini yapıyor

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, MHP'nin üç genel başkan yardımcısıyla oluşturduğu komisyon sonucu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çeşitli demeçlerini inceleyip Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmasına ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu. 

AK Parti'nin 18 yıllık iktidarı sonucunda Türkiye’de hukuk, sağlık, eğitim ve ekonomi gibi birçok alanın iflas ettiğini savunan Özkoç, "AKP iktidarı ülkeyi yönetemez duruma gelince bunun karşısında olan, 'ülke doğru yönetilmiyor' diyen muhalefeti bastırmaya çalışıyor. Sesini çıkaranı hapse atıyor, yargılıyor." ifadesini kullandı. 

Özkoç, açıklamasında şunları kaydetti:

"MHP’nin, Genel Başkanımızın çeşitli söylemlerini inceleyip Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunması açıkça AKP iktidarının tetikçiliğini yapmak demektir. MHP ülke gerçeklerine dönmelidir, vatandaşın problemlerine derman aramalıdır. Muhalefeti sindirme girişiminde bulunanlar unutmasın ki ne Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ne de diğer milletvekillerimiz gerçekleri açıkça söylemekten ve vatandaşın menfaatini savunmaktan vazgeçmeyecektir.”

Yorumlar (0)