Avusturya'da pole pozisyonunun sahibi Verstappen!

Formula 1'de pazar günü yapılacak Avusturya Grand Prix'sinin sıralama turları yapıldı. Red Bull takımından Max Verstappen, günün en hızlı turunu atara "pole" pozisyonunun sahibi oldu.

SPOR 08.07.2022, 19:56 12.07.2022, 09:00 Hakan Öksüz
Avusturya'da pole pozisyonunun sahibi Verstappen!

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 11'inci yarışı, bu hafta sonu Avusturya'ya yapılacak. Büyük heyecana sahne olması beklenen yarışın sıralama turları, Spielberg şehrinde bulunan 4,3 kilometrelik pistte gerçekleştirildi. Formula 1 tutkunları, büyük heyecana sahne olan sıralama turlarını izlemek için ekranlara kilitlendi.

Turu 1 dakika 4.984 saniyede tamamladı!

Red Bull Pisti'nde yapılan sıralama turlarının galibi, geçen sezonun şampiyonu Max Verstappen oldu. Günün en hızlı turu, 1 dakika 4.984 saniye ile rakiplerini geriden bırakan Hollandalı pilot tarafından atıldı. Red Bull takımının pilotu Verstappen, bu sonuçla "pole" pozisyonunu elde etti.

Hangi pilotlar ikinci ve üçüncü oldu

Verstappen'in 0.029 saniye gerisinden gelen Ferrari pilotu Charles Leclerc ikinci oldu. Geçen hafta İngiltere'de yapılan yarışı birinci sırada bitirerek kariyerinin ilk Formula 1 birinciliğini elde eden Carlos Sainz ise, sıralama turlarını üçüncü olarak bitirdi. Ferrari'nin İspanyol pilotu, turları Verstappen'den 0.082 saniye daha yavaş tamamladı.

Yarış hangi gün, saat kaçta?

Kariyerinde elde ettiği 7 dünya şampiyonluğu ile Formula 1'in zirvesinde yer alan Lewis Hamilton, turların son seansında George Russell ile kazaya karıştı. Yarın saat 17.30'da sprint yarışı yapılacak. Böylece pilotların yarışa hangi cepten başlayacağı netleşmiş olacak. 71 turdan meydana gelen Avusturya Grand Prix'sinin pazar günü (10 Temmuz) saat 16.00'da koşulacağı bildirildi.

Yorumlar (0)