Ali Koç açıkladı: Yedi kulüpten 'iptal' talebi

Ali Koç, Hatayspor ile Gaziantep FK'nın depremler sebebiyle Süper Lig'den çekilmesinin akabinde puan durumuna ilişkin kulüplerin taleplerini TFF'ye sunacaklarını ifade etti. Koç, toplantıdaki görüşlerin ne yönde olduğuyla ilgili sual üzerine, "Dördü Türkiye Futbol Federasyonu'nun şu anda aldığı kararla paralel, yedisi ise karşılaşmaların hiç sayılmamasını talep etti." dedi.

SPOR 29.03.2023, 22:05
Ali Koç açıkladı: Yedi kulüpten 'iptal' talebi

Vakfın Maslak'ta yer alan merkezinde düzenlenen toplantının akabinde gazetecilere açıklamalar yapan Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Koç, Hatayspor ile Gaziantep FK'nın depremler sebebiyle Süper Lig'den çekilmesinden sonra puan durumunun hesaplanmasına ilişkin görüştüklerini kaydetti.

Toplantıya toplam 12 kulübün katıldığını söyleyen Koç, "Puan hususunun nasıl ele alınacağı konusunda Hatayspor görüş bildirmedi. Dört kulüp bir görüşü savundu, yedi kulüp başka bir görüşü savundu. Zor bir husus. Her halükarda 4-5 kulüp yarar sağlıyor, 4-5 kulüp mağdur oluyor." şeklinde konuştu.



"İki ayrı görüş var"

Koç, "İki ayrı görüş var. İlki ligden çekilen iki takımın bugüne değin oynadığı karşılaşmaların tescil edilmesi, bundan böyle oynayacağı müsabakaların da hükmen yenilgi sayılması. İkinci alternatif ise bugüne değin oynanan tüm mücadelelerin yok hükmünde olması."

Koç, toplantıdaki görüşlerin ne yönde olduğuyla ilgili sual üzerine, "Dördü Türkiye Futbol Federasyonu'nun şu anda aldığı kararla paralel, yedisi ise karşılaşmaların hiç sayılmamasını talep etti." dedi.

Ali Koç, toplantıda görüş bildiren yedi kulübün Hatayspor ve Gaziantep FK'nın bu sezonki bütün müsabakalarının yok sayılmasını istediğinin altını çizdi. 

Yalnızca görüşleri sunacaklarını ve TFF'ye herhangi bir müracaatta bulunmayacaklarını aktaran Koç, "Herhangi bir müracaatta bulunmayacağız. Kulüpler olarak müşterek görüş sunma düşüncesi geldi. Cuma gününe değin görüşleri alacağız ve sunacağız." diye konuştu. 

Yorumlar (0)