Abdullah Avcı'dan transfer açıklaması

Antalya'da devam eden kamp döneminde takıma yükleme yapan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 25 Aralık'ta oynanacak Fenerbahçe maçından Avrupa'daki hedeflerine kadar birçok konuda konuşan Avcı, taraftara mesaj verdi. Deneyimli teknik adam, transfer çalışmaları hakkındaki soruya da cevap verdi.

SPOR 06.12.2022, 17:44 07.12.2022, 13:57 Hakan Öksüz
Abdullah Avcı'dan transfer açıklaması

Geçen sezon Süper Lig'de şampiyon olan ancak bu sezona istediği gibi bir başlangıç yapamayan Trabzonspor, Antalya'daki kampını sürdürüyor. Dünya Kupası arasını fırsat bilerek takımı istediği seviyeye getirmeye çalışan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, merak edilen soruların yanıtlarını verdi. 

Fenerbahçe maçı hakkında konuştu

Kampta gazetecilere konuşan Avcı, Dünya Kupası arasının ardından ligde 15'inci hafta maçında Fenerbahçe ile karşılaşacaklarını hatırlattı. Karşılaşmanın sonucu ne olursa olsun ligin uzun bir maraton olduğunu ve iki takımın da bu maçın sonucuna göre yarıştan kopmayacağını belirten Avcı, "Kazanan büyük moral depolamış olacak. Büyük takımlar, bir maçta alınan kötü sonuçlarla kırılmalar yaşamaz. Sezonun kalanı zorlu geçecek." ifadelerini kullandı.

Taraftara mesaj verdi: Sonuna kadar destekleyin

Ağustos ve eylül ayında takımda önemli değişikliklerin yaşandığını vurgulayan Avcı, "Halen daha ligde ve Avrupa'da yarışın içindeyiz. Geçen sezon yaşadığımız şampiyonluk harikaydı. İstanbul takımları bu sezon için ciddi yatırımlar yaptı, önemli oyuncular aldılar. Başakşehir'in yarış tecrübesi 2014'ten bu yana gelişiyor. Onlar da bizim gibi yarışta kalacak. Bizim için en büyük transfer, taraftar olacak. Önceki sezon 7 maçta geriden gelerek 15 puan aldık. Taraftarın desteği inanılmazdı, bu sezon da aynısını bekliyoruz." dedi.

"Avrupa'da son 16'yı hedefliyoruz"

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde son 16 turuna kalmak istediklerini vurgulayan deneyimli hoca, "Ligimizde bazen peş peşe 5-6 maç kazanabiliyorsunuz. Böylece sıralamada üst sıralara tırmanıyorsunuz. Takımımız bunu yapabilecek güçte. Fenerbahçe maçı ile çıkışa geçmek istiyoruz. Öte yandan Avrupa'da Basel ile oynayacağız. Turu geçerek son 16'ya kalmayı hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Ekonomi izin vermezse transfer yapmayacağız"

Sakatlıktan dönen Visca ve Peres'in antrenman eksikliklerini gidermeye çalıştıklarını kaydeden Avcı, muhtemel transfer çalışmaları hakkındaki soruyu da yanıtladı. Kulübün ekonomik menfaatleri doğrultusunda gerekirse transfer yapmayacaklarının altını çizen tecrübeli teknik adam, "Sürdürülebilir bir yapı kurmak gerekiyor. Gelen transfer tekliflerine bakacağız, kulübe ekonomik katkı sunması halinde izin vereceğiz. Ekonomik durum izin vermezse transfer de yapmayacağız." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)