Ümit Özdağ: Bu talepler karşılanmazsa destek yok

Kendisinin Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu ile, Sinan Oğan'ın ise Erdoğan ile görüştüğünü söyleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, söz konusu görüşmeler hakkındaki yorumunu paylaştı.

SİYASET 19.05.2023, 23:44 20.05.2023, 00:43 Hakan Öksüz
Ümit Özdağ: Bu talepler karşılanmazsa destek yok

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, katıldığı televizyon programında gündemin sıcak başlıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye dair gelen soru üzerine Özdağ, içerikle ilgili konuşmanın doğru olmayacağını belirtti.

"Satın Kılıçdaroğlu'nun tespitlerini arkadaşlara aktaracağım"

Ata İttifakı'nın temel yaklaşımının herkesçe bilindiğini kaydeden Özdağ, Kılıçdaroğlu'na bazı sorular sorduğunu ve cevaplarını aldığını ifade etti. Önce heyetler arası görüştüklerini, daha sonra ise Kılıçdaroğlu ile baş başa durum değerlendirmesi yaptıklarını belirten Ümit Özdağ, "Kendisinin bana aktardığı tespitleri, yarın Genel İdare Kurulu'ndaki arkadaşlara ileteceğim. Daha sonra Sinan Bey ile bir araya geleceğiz. O da İstanbul'da Sayın Erdoğan ile görüşmedeydi." dedi.

"Millet İttifakı'nın üyeleri aylarca bakanlık pazarlığı yapmadı mı?"

Sinan Oğan ile sürekli iletişim halinde olduklarını vurgulayan Özdağ, "Kendisine davet geldiğini ve görüşeceğini söyledi. Görüşme sonrası telefonda durumu değerlendirdik. Ankara'da bu görüşmenin ayrıntılarını yüz yüze konuşacağız. Bizim makam ve mevki pazarlığı yaptığımız söyleniyor. Bu bize haksızlıktır. Millet İttifakı'nın üyeleri aylarca bakanlık pazarlığı yapmadı mı? Şimdi bize gelince mi eleştiri konusu oldu? Bizim pazarlığımız, HDP ve HÜDA PAR'a hangi mevkilerin verildiğiydi. Onları kabul etmiyoruz. Eğer onlara bir şey vermemişlerse sorun yok." ifadelerini kullandı.

"Makam ve mevki pazarlığı içinde değiliz"

PKK ve FETÖ ile mücadelenin sürmesi gerektiğini ifade eden Ümit Özdağ, "Anayasanın ilk dört maddesi ile 66. maddesi değişemez. Sığınmacıların geri gönderilmesi gerekiyor. Bunları talep ediyoruz. Makam ve mevki pazarlığı içinde değiliz. İki tarafla da anlaşamazsak kimseyi desteklemeyiz. Bunun nedenini de açıklarız." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)