Kılıçdaroğlu ve Özdağ görüşmesi sonrası ilk açıklama

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yaptığı açıklamada Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile bugün bir görüşme yapacağını duyurmuştu. Açıklamadan çok kısa bir süre sonra Kılıçdaroğlu'nun Zafer Partisi Genel Merkezi'ne gelmesiyle görüşme başladı. Görüşmenin ardından ikili ortak basın açıklaması yaptı.

SİYASET 19.05.2023, 13:00 19.05.2023, 15:51 Şeyda Gül
Kılıçdaroğlu ve Özdağ görüşmesi sonrası ilk açıklama

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın görüşmesi başladı. İkili Zafer Partisi Genel Merkez binasında görüştü.

Oğan'ın ikinci turdaki tavrı konuşuldu

Kılıçdaroğlu ve Özdağ arasındaki görüşmede ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın ikinci tur seçimlerindeki tavrının konuşulduğu öğrenildi.

Görüşme sonrası ortak açıklama

Görüşme sonrası Özdağ ile birlikte kameraların karşısına geçen Kılıçdaroğlu, toplantının güzel ve verimli geçtiğini söyledi. Türkiye ve dünya sorunlarını masaya yatırdıklarının altını çizen Kılıçdaroğlu, “Ayrıca Sayın Genel Başkanı Millet İttifakı'nın liderlerinin görüşlerini yaptığımız çalışmaları ve ortak mutabakat metni üzerindeki görüşlerimiz konusunda bilgilendirdim, Sayın Genel Başkan arkadaşlarıyla görüşecek” dedi.

Özdağ, Oğan'la değerlendirme yapacaklarını açıkladı

Kılıçdaroğlu’nun ardından açıklamalarda bulunan Özdağ ise “Sayın Genel Başkana teşekkür ediyoruz. Bazı sorularımız vardı onları sorduk. Ayrıntılı olarak cevap aldık. Yetkili kurumlarımlar değerlendirme yapacağız. Sayın Sinan Oğan'la da değerlendirme yapacağız ve kısa süre içerisinde de kararımızı açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

Özdağ görüşeceklerini duyurmuştu

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Flash Haber TV canlı yayınında yaptığı açıklamada cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bugün görüşeceğini belirtti. “Muhtemelen biz, Sinan Bey, Kemal Bey birlikte görüşeceğiz” diyen Özdağ, Kılıçdaroğlu’nun görüşme sonrası oluşacak fikirler dizisini altılı masayla paylaşacağını söyledi.

İkinci tura kalan cumhurbaşkanı adaylarından birini destekleme kararı aldıklarında, seçmenlerinin o adaya direkt oy vermeyeceğini ifade eden Özdağ, seçmenin durumu sorguladıktan sonra karar alacağını vurguladı. “Onun için seçmenimizi doğru şeyi yaptığımıza ikna etmek zorundayız” ifadelerini kullanan Özdağ, sadece kendi seçmeni için değil her seçmeni ikna etmek için çalışılması gerektiğini söyledi.

Zafer Partisi lider Özdağ, “A'yı desteklersek geçen seçimde B'ye oy veren seçmeni de A'ya ikna edecek şekilde meseleye yaklaşmalıyız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)