Uğur Dündar’dan Kılıçdaroğlu'na çağrı: “Kazanacak bir aday…”

Usta gazeteci Uğur Dündar, sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir açıklama yaparak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulundu. Dündar, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun altılı masaya kazanacak bir aday önereceğine inanıyorum” dedi. 

SİYASET 27.11.2022, 17:37 28.11.2022, 11:53
Uğur Dündar’dan Kılıçdaroğlu'na çağrı: “Kazanacak bir aday…”

2023 seçimlerine yaklaşık 6 aylık bir süre kala altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayı belirsizliğini koruyor. Cumhur İttifakı ise aylar öncesinden adayını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olarak duyurmuştu. Muhalefet partilerinin ortak adayı konusunda en çok konuşulan isim ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olarak ön plana çıkıyor. CHP yönetiminin Kılıçdaroğlu’nun muhtemel adaylığına tam destek verdiği bilinirken, İYİ Parti kanadının ise bu adıma sıcak bakmadığı öne sürülüyor. 

“Altılı masaya kazanacak bir adayı önereceğine inanıyorum”

Ortak aday konusunda altılı masada belirsizlik devam ederken, bu süreçte usta gazeteci Uğur Dündar’dan yeni bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin görüşünü paylaşan Dündar, Kılıçdaroğlu’nun muhtemel adaylığını desteklemediğinin sinyallerini verdi. Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Uğur Dündar, “Yurtseverliğini, iyi insanlığını, cumhuriyet ve demokrasiye yürekten bağlılığını yakından bilen bir gazeteci olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun tekrarı olmayacak bu seçimde; altılı masaya kazanacak bir adayı önereceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)