Trabzon'a hakaret eden CHP'li İlayda Kılınç ihraç edilecek!

Trabzon'a hakaret niteliğinde paylaşımlarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç hakkında ihraç işlemlerinin başlatılacağı öğrenildi. 

SİYASET 26.10.2020, 13:09 26.10.2020, 13:41
Trabzon'a hakaret eden CHP'li İlayda Kılınç ihraç edilecek!

Süper Lig'in 2020-2021 sezonunda Fenerbahçe, dün akşam Trabzonspor'u sahasında ağırladı. Fenerbahçe, bordo-mavilileri 3-1 mağlup etti. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç, söz konusu derbiden önce Twitter hesabından şu paylaşımı yapmıştı:

Trabzon'a yönelik küfür ve hakaretleri tepkilere neden olan Kılınç, Twitter hesabını kapatmak zorunda kalmıştı. 

"Talihsiz ve seviyesiz..."

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, konuya ilişkin bir açıklamada bulundu. 

Kılınç hakkında partiden ihraç işlemlerinin başlatılacağını kaydeden Kaya, fanatizm psikolojisiyle Twitter üzerinden yapılan talihsiz ve seviyesiz paylaşım sebebiyle Isparta İl Başkanı Hikmet Yalım Halıcı ile iletişime geçtiğini ifade etti. 

"İhracı için işlemler başlatılacak"

Kaya, söz konusu paylaşım nedeniyle Halıcı'nın "üzüntü duyduğunu ve özür dilediğini" söylediğini aktararak, Kılınç'ın partiden ihracı talebiyle disiplin işlemlerinin başlatılacağını duyurdu. 

"CHP ile ilgisi yok"

Bunun üzerine Halıcı da konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, Kılınç'ın Trabzon hakkında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile ilgisinin bulunmadığını ifade etti.

Halıcı, Kılınç hakkında gereken disiplin soruşturmasının başlatılacağını belirterek, Isparta İl Başkanlığı olarak söz konusu paylaşım nedeniyle herkesten özür dilediklerini kaydetti. 

"Taraftarlık duygusu ile hareket ettim"

Bunun üzerine Kılınç, Twitter hesabını yeniden açarak bir video paylaştı. Trabzon hakkında yaptığı paylaşımın sadece kendi şahsı ile alakalı olduğunu belirten Kılınç, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) bu durum ile herhangi bir ilgisinin olmadığına dikkat çekti.

Fenerbahçe için taraftarlık duygusunun ağır bastığını belirten Kılınç, haddini aşarak yapmaması gereken bir paylaşımda bulunduğunu söyledi.

"Pişmanım"

Kılınç, pişmanlık hissettiğini kaydederek, hem Trabzonlulardan hem de Trabzonspor'dan özür dilediğini ifade etti. Kılınç, tepkilere neden olan paylaşımını da kaldırdı. 

Yorumlar (0)