Trabzon'da CHP otobüsüne taşlı saldırı: Valilik açıkladı

Trabzon'da, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) seçim propagandası yapan miting otobüsüne bir kişinin taş atmasıyla ilgili Trabzon Valiliği'nden açıklama geldi.

SİYASET 20.03.2024, 01:55 20.03.2024, 11:58 Buse Önder
Trabzon'da CHP otobüsüne taşlı saldırı: Valilik açıkladı

Değirmendere Mahallesi yeni otogar mevkisinde meydana gelen olayda kimliği açıklanmayan bir kişinin, hoparlörlerinden gelen yüksek sesten rahatsız olduğu gerekçesiyle otobüse taş attığı ifade edildi. Taşın isabet ettiği otobüsün yan camında küçük bir çatlak oluştuğu bildirildi.

Şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalanarak ifadesi alındı. İfade veren şahıs, taşı atmaktaki nedeninin siyasi bir motivasyondan ziyade otobüsün yüksek sesinden rahatsız olması olduğunu belirtti. Şahsın ifadesinin ardından serbest bırakıldığı aktarıldı.

Valilikten açıklama

Valilik açıklamasında, "Cumhuriyet Halk Partisi miting otobüsünün sesli propaganda yaparak bekleme yaptığı sırada bir şahıs tarafından otobüse taş atılmak sonucunda otobüsün kapı camında küçük bir çatlak meydana geldiği tespit edilmiştir. İfadesine başvurulan şahıs; 'taşı, otobüsten gelen yüksek sesten rahatsız olduğu için attığını, fiilinin siyasi bir nedeni bulunmadığını' ifade etmiş olup, sonrasında serbest bırakılmıştır. Konu ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetimi’ne sorulduğunda olaydan haberleri olduğunu ve olayın siyasi bir yönü olmadığı için şikayetçi olmadıklarını söylemişler, olay hakkında bugüne kadar da herhangi bir müracaat vuku bulmamıştır" denildi.

Yorumlar (0)