Sarıgül'den ittifak mesajı: Karadeniz'den duyuruyorum

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "İttifakımız döneminde sen ben kavgası olmayacak. Koltuk için değil; dertlere çare olmak için ittifak yapacağız. Tuzu kuru olanların partisi değil; yoksulların namuslu, onurlu ve dürüst insanların partisiyiz" sözlerini kullandı. 

SİYASET 02.04.2022, 13:22 03.04.2022, 09:57
Sarıgül'den ittifak mesajı: Karadeniz'den duyuruyorum

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Ordu'da gerçekleştirilen 'Doğu Karadeniz Bölge Toplantısı'na katıldı. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki yapılan toplantıya Sarıgül ile beraber Genel Sekreter Soner Gökçe, Parti Meclis Üyesi Ömer Urgun, Genel Başkan Yardımcıları Volkan Aslanbaş, Şaban Gürbüz, Günnur Kamaşak ve Çorum, Amasya, Trabzon, Giresun ve Ordu il ve ilçe başkanlarının haricinde parti üyeleri katıldı.

“Fındık fiyatı 4 dolar olacak”

Burada partililere seslenen Sarıgül, iktidar oldukları zaman fındık fiyatının 4 dolar olacağını söyleyerek, "Türkiye Değişim Partisi iktidar olduğu zaman ilk defa buradan somut olarak ilan ediyorum; fındığı siyaset malzemesi haline getirmeyeceğiz. Fındığımız hangi tarihte, hangi zamanda satılırsa satılsın; 4 dolar olacak diyoruz. Özellikle altını çiziyorum. Türk tarımını yabancı firmalara teslim ettiler. Fındıkta İtalyan firmasını kartel yaptılar. Bizim Giresun'daki, Ordu'daki, Samsun'daki ve Trabzon'daki vatandaşlarımızın kafası, İtalyan kadar çalışmıyor mu? Öyle yağma yok. Bu fındığı, toprakları İtalyanlara peşkeş çektirmeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

“Fındık borsası Karadeniz’e gelecek”

Fındık borsasının Karadeniz'e gelmesi gerektiğini öne süren Sarıgül, "Karadeniz’in petrolü, doğalgazı yok' diyorlar. Karadeniz'in petrolü de doğal gazı da var. Karadeniz’de cesur, mert ve yiğit binlerce vatandaşımız var. Karadeniz'imizin petrolü fındıktır, çaydır. Bunu en iyi bilen Türkiye Değişim Partisi'dir. Ekonomik milliyetçilik; fındığımıza, çayımıza sahip çıkmaktır. Küresel fındık üretiminin yüzde 65'i Türkiye'de. İhracatın yüzde 75'i Türkiye’de fakat kararı kim veriyor? Almanya’daki borsa karar veriyor. Öyle yağma yok. Böyle geldi, böyle devam etmez. Bu düzen elbette değişecek. Fındık borsası Giresun'a, Ordu'ya Karadeniz'e gelecek. Marka olmamız, fındığı işleyip satmamız gerek fakat İtalyan şirketi buraya gelmiş; ‘bunların hepsini ben yapacağım.’ demiş Amerika’ya, Avrupa’ya göz kırpmayan İtalyan şirketlerine taviz vermeyecek tek parti; Türkiye Değişim Partisi’dir" sözlerini kullandı. 

“İttifakı, yoksullarla yapacağız”

İttifak konusunda da açıklama yapan Sarıgül, "Soruyorlar; kimlerle ittifak yapacaksınız. Karadeniz'den, Türkiye Değişim Partisi olarak ittifak yapacağımız kişileri açıklıyorum; çaresizlerle, evsizlerle, yoksullarla ve işsizlerle ittifak yapacağız. Türkiye Değişim Partisi; emekçilerimizle, emeklilerimizle, çiftçilerimizle,  engellilerimizle, esnaflarımızla, emniyet mensuplarıyla,  EYT'lilerle, 3600 ek göstergeyi bekleyen arkadaşlarımızla ve sağlık çalışanlarıyla ittifak yapacağız. Bizim ittifakımız döneminde ben sen kavgası olmayacak. Koltuk için değil; dertlere çare olmak için ittifak kuracağız. Tuzu kuruların değil; namuslu, onurlu, dürüst ve yoksulların partisiyiz" sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)