Davutoğlu: Siz vatandaşa eziyete yeminli misiniz?

Şekerden elektriğe kadar peş peşe gelen zamlara son olarak doğal gaz da eklendi. Yüzde 35’lik doğal gaz zammını Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile eleştiren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Bu millet bu zamlarla nasıl geçinecek?” sorusunu yöneltti. 

EKONOMİ 02.04.2022, 13:43 02.04.2022, 17:51
Davutoğlu: Siz vatandaşa eziyete yeminli misiniz?

Her geçen gün biraz daha artan hayat pahalılığı vatandaşları zorlarken son olarak doğal gaza da gelen 35’lik zam siyasilerin de tepkisini çekti. Yüzde 35’lik zam, nisan ayından itibaren mesken aboneliklerde geçerli olacak. Sanayi abonelerine gelen doğal gaz zam oranı ise yüzde 50 olarak duyuruldu. Açıklanan son zam oranları ile birlikte konutlara tedarik edilen doğal gaz fiyatlarında yalnızca 1 sene içerisinde yüzde 92.8’e varan bir yükseliş yaşandı.



 

“Siz vatandaşa eziyete yeminli misiniz?”

Sosyal medya hesabı üzerinden alınan zam kararını yorumlayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sert ifadeler kullandı. İktidara ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Davutoğlu, “Siz vatandaşa eziyete yeminli misiniz?” ifadeleriyle hükümete yüklendi.  Tüm İslam dünyası ve Türkiye için önemli bir dönem olan Ramazan ayı öncesinde yapılan bu yüksek oranlı zamların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Bu millet bu zamlarla nasıl geçinecek?” ifadelerini kullandı. 
 

Yorumlar (1)
Sivaslı 2 yıl önce
Dünyadan bihaber bunlar