Sarıgül, Altılı Masa için cumhurbaşkanı adayını açıkladı

Millet İttifakı’nda meydana gelen gelişmelerin ardından açıklamada bulunan TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Altılı Masa içerisinde en uygun adayın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu olduğunu ifade etti.

SİYASET 06.03.2023, 17:08
Sarıgül, Altılı Masa için cumhurbaşkanı adayını açıkladı

Partisinin genel merkezinde açıklamalarda bulunan Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, gündeme dair değerlendirmeler yaptı. Sarıgül’ün açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Kazanma olasılığı son derece yüksek”

Cumhurbaşkanı adaylığı için aklındaki ismi paylaşan Sarıgül, “Bana sorulduğu zaman düşüncemi ifade ederim. Bu geçiş dönemi adına uygun olan kişi Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Hırslarından arınmış ve egosunu yenmiş bir liderdir Kılıçdaroğlu. İyi bir program ve ekiple seçmeni karşılarsa Kılıçdaroğlu’nun kazanma imkanının son derece fazla olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

“Mesele demokrasi meselesidir”

Gazetecilerin, “Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener’in masadan ayrılmasının ardından bir açıklama yapmış ve ‘Herkesi Halil İbrahim sofrasına çağırıyorum’ dedi. Bu noktada siz sofrada olacak mısınız?" sorusuna cevap veren Sarıgül, şunları ifadelerde bulundu: “Aslına bakarsanız bu sofra bizim soframız. Durum bizim sofrada bulunup bulunmamız değil. Bu konu tamamen bir parti meselesi değildir, konu tamamen bir demokrasi meselesidir. İnsanların derdine derman olabilme meselesidir. Biz hizmet verdiğimiz günden bu yana Edirne’den Kars’a kadar bir demokrasi sofrası oluşturacağız dedik. Bu amaçla hareket etmeye devam ediyoruz”

Yorumlar (0)