"PKK ile görüşenler var, bizim tavrımız net"

Muharrem İnce, “PKK ile görüşenler var. Bu hususta bizim tavrımız nettir. 'Oy gelsin de nereden gelirse gelsin.' anlayışını benimsemiyoruz." dedi.

SİYASET 22.03.2022, 00:18
"PKK ile görüşenler var, bizim tavrımız net"

Memleket Partisi lideri İnce, Yalova’da basın mensuplarıyla bir araya geldi. İnce, muhalefete yakın kanallarda bile kendilerine yer verilmediğinden yakındı.

“Atatürk düşmanı parti çok"

İnce, Millet İttifakı’na katılıp katılmayacaklarına yönelik bir soruyu cevapladı. Hiçbir ittifaka girme düşünceleri olmadığını söyleyen İnce, şu sözleri sarf etti:

“'Atatürk.' diyemiyorsa o masada oturmayız. Atatürk ile problemi olanlarla yan yana oturmayız. Bizim ilkelerimiz bellidir. Bir teröre karşıyız. FETÖ, DEAŞ ve PKK terör örgütüdür. Atatürk ile sorunu olmayan herkesi partimize bekliyoruz. Atatürk ile sorununuz varsa başka partiye gidin. Ne de olsa Atatürk düşmanı parti çok. PKK'yı terör örgütü olarak görmüyorsan istemiyorum. O halde PKK ile görüşen partiye gidin. Bu hususta bizim tavrımız nettir. 'Oy gelsin de nereden gelirse gelsin.' anlayışını benimsemiyoruz. Biz tüm siyasi partilerle milletin önünde görüşürüz. Herkesle görüşürüz ve tüm Türkiye'nin bundan haberi olur." 

“İktidarın dış politikasını destekliyorum"

İnce, Ukrayna-Rusya arasındaki savaşta iktidarın dış siyasetini de değerlendirdi. Dış politikanın doğru yürütüldüğünü dile getiren İnce, “İsmet Paşa Türkiye'yi II. Dünya Savaşı'na sokmadığı için onu eleştiriyorlardı. Bugün İsmet Paşa'dan özür dilenmelidir. İsmet Paşa doğru yapmıştı, şimdi yapılanlar da doğrudur. Montrö'yü düşündüğü için Atatürk'e dua etsinler. İyi ki Atatürk, iyi ki Montrö, iyi ki İsmet Paşa var." sözlerini sarf etti. 

“Milli bir muhalefet yapıyoruz"

İnce, ülkemizin problemlerini çözerken partizanca yaklaşmayacaklarını dile getirdi. İnce, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

"e-Devlet hususunda başarılı olmuş bir iktidar var. Savunma sistemlerinde başarılı olmuş bir iktidar var. Bunları destekleyeceğiz ve geliştireceğiz. Tarım, turizm, sanayi, tekstil gibi sektörlere de öncelik vereceğiz. Biz milli bir muhalefet yapıyoruz."

Yorumlar (0)