Perinçek'ten AK Parti eleştirisi: ABD'ye boyun eğiyorlar!

Türkiye'ye gelen Rus turistler tarafından kullanılan MİR ödeme kartı sisteminin askıya alınmasını sert bir dille eleştiren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "AK Parti hükümeti, Türk ekonomisine karşı adeta cinayet işliyor. Bunun sonuçları ağır olur. Rusya'ya yönelik yaptırımlara boyun eğmek, Türkiye'yi fakirleştirir." diye konuştu.

SİYASET 19.10.2022, 17:34 20.10.2022, 17:44 Hakan Öksüz
Perinçek'ten AK Parti eleştirisi: ABD'ye boyun eğiyorlar!

Partisinin İstanbul İl Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında kürsüye çıkan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye'ye gelen Rusya vatandaşlarının ödeme yapmasını kolaylaştıran MİR ödeme sisteminin askıya alınmasını eleştirdi. Bu kararla birlikte AK Parti hükümetinin, Türk ekonomisine karşı adeta cinayet işlediğini kaydeden Perinçek, "Önce özel bankalar, şimdi de kamu bankaları bu sistemi askıya almaya başladı. Bu karar hem üreticilere hem de tüketicilere zarar veriyor." dedi.

"Sonuçları ağır olur"

Türkiye ile Rusya arasındaki ikili ticarete ilişkin uygulamaların, ABD denetimine teslim edilemeyeceğini aktaran Doğu Perinçek, "Bunun sonuçları ağır olur. Türkiye'de yaşayan her vatandaş bundan zarar görür. Rusya'ya yönelik yaptırımlara boyun eğmek neye yarar? Çiftçilerimiz mazotsuz kalır, ucuza benzin hayal olur. Artan doğal gaz fiyatlarını düşürmeye çalışmak için oradan oraya koşarız. Rusya'ya uygulanan yaptırımlara boyun eğmek, turizm gelirlerimize darbe vurur. Bütün bunların sonucunda halkın yoksullaşması kaçınılmazdır." ifadelerini kullandı.

"Bu karar, ülkenin turizmini dinamitlemektir"

Türkiye'nin başlıca ticaret ortaklarından birinin de Rusya olduğunun altını çizen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "MİR kararıyla Rusya'dan ucuz enerji ithal etmemiz zora girecek. Bu karar, ülkenin turizmini dinamitlemekten başka bir şey değil. ABD'nin baskısına boyun eğen AK Parti hükümeti, maalesef direnemiyor. MİR kart sistemi, Türkiye'ye gelen Rus turistler tarafından kullanılıyor. Bunun rafa kaldırılması, mandacılıktan başka bir şey değildir." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)