Öztrak’ın paylaşımı, HDP ve CHP arasında tartışma çıkardı

HDP Sözcüsü Ebru Günay, CHP Sözcüsü Öztrak’ın sözde soykırım hakkında yaptığı paylaşıma tepki gösterdi. Bu durum, partiler arasında gerginliğe sebep oldu.

SİYASET 25.04.2022, 12:30 25.04.2022, 18:02
Öztrak’ın paylaşımı, HDP ve CHP arasında tartışma çıkardı

Her sene olduğu gibi bu sene de 24 Nisan, tartışmalarla dolu geçti. Ermeni lobileri ve destekçilerinin 24 Nisan gününü sözde Ermeni soykırımı günü olarak belirlemesi üzerine bu tarih, Türkiye’deki bazı siyasetçilerin hem Türkiye’ye hem de tarihine karşı iftira ve asılsız iddialarını yeniden gündeme getirmesine sebep oldu. HDP Milletvekili Garo Paylan, Meclis’e sunduğu önergede sözde Ermeni soykırımının tanınmasını teklif etti. Bu teklif, AK Parti’nin üst düzey kanadından ve bazı parti liderlerinden tepki gördü. Bu tepkilerin yanında CHP ise “cılız bir sesle” itiraf etmekle yetindi. 



Öztrak’ın paylaşımı tartışma yarattı

CHP adına paylaşımda bulunan parti Sözcüsü Faik Öztrak ise sosyal medya hesabından “Herkes kendi işine baksın.” dedi. Ancak bu paylaşım, CHP’ye zaman zaman destek veren HDP’nin gündemine bomba gibi düştü. HDP Sözcüsü Ebru Günay, CHP’li Öztrak’ın paylaşımını alıntıladı ve Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” çıkışını hatırlattı. Ebru Günay’ın ilgili paylaşımı şu şekilde oldu:



Sezgin Tanrıkulu, tepkileri üzerine çekti

Öte yandan HDP’nin eski Eş Başkanı Demirtaş’a yakınlığı ile bilinen CHP’li vekil Sezgin Tanrıkulu ise yaptığı Twitter paylaşımı ile tüm tepkileri üzerine çekti. Öyle ki Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatıldı.

Yorumlar (0)