MYK sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama

Ömer Çelik, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'ın ülkemize konuşmak için gelmediği belirtti. Çelik, "Problemlerin niçin çözülmediği anlaşıldı." dedi.

SİYASET 19.04.2021, 19:21 20.04.2021, 16:15
MYK sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine dair açıklama yaptı. 

Çelik, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'ın ülkemize ziyaretine ilişkin olarak, "Bakan Dendias, ülkemize konuşmak amacıyla gelmemiş. Bu problemlerin niçin çözülmediği anlaşıldı." sözlerini sarf etti. .

Çelik'in konuşmalarından bazı satır başları, şu şekilde:

"Bildiriyi de bizim üzerimize yıkmaya çalışıyorlar"

"104 emekli amiral tarafından yayımlanan ve geçmişteki kötü girişimleri anımsatan düşüncelerimizi sizlerle paylaşmıştık. Yargı çalışmalarını sürdürüyor, o hususa girecek değiliz. Bu süreç içerisinde partimizi ima eden Sayın Kılıçdaroğlu ve bazı CHP'li isimlerden gelen ve asla kabul edemeyeceğimiz iddialar oldu. Bahse konu metnin gece vaktinde yayınlanmasında ve değiştirilmesinde hükümetin sorumlu olduğu şeklinde açıklamalar yapıldı. 

Sanki bu bildiri işi içinde bazı partili arkadaşlarımız varmış da, kumpas kuruluyor gibi tamamen yanlış açıklamalarda bulunuldu. Söz konusu bildirinin gece vaktinde yayımlanması hususunda dış müdahale olmuşsa, o zaman neden bu bildiriye imza atan bazı emekli amiraller tüm bu yaşananların düşünce özgürlüğüne girdiğini açıklama çabasını sarf ettiler? 

"CHP bunu izah etsin"

Bildiri yayımlandıktan hemen sonra, birtakım emekli amiraller, emekli amirallerin bu bildirisine destek verdiklerini duyurdular. İçerik konusunda bir yanlış varsa, neden hiç kimse 'şu anda yayımlananlar benim imzaladığım metinde geçmiyordu' demedi? Yani, Sayın Kılıçdaroğlu'nda herhangi bir bilgi varsa, metnin içeriğine kim ya da kimler müdahale etmiş, yayımlanma zamanlamasını kim ya da kimler değiştirmiş; işte bunların sorulması gerekiyor. Metin değiştirildikten sonra diğer amiraller bildiriye destek verdi, CHP lideri bunu izah etsin.

"Bu yakışıksızlık tarihe girecektir"

Bakan Dendias'ın nezaket dışı davranışlarını tüm dünya görmüş oldu. Son derece saygısız ve son derecede bağnaz bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve Türk milletini itham etmesi, diplomasi tarihine bir yakışıksızlık emsali olarak girecektir. İlk kez bir bakanın, ülkesinin egemenliğinden söz ederken, ülkesinden değil de AB'den (Avrupa Birliği) bahsettiğini gördük.

"Yunanistan katliam yapmaya çalışıyor"

Yunanistan polisi resmen benzin dökerek, insanları yakma girişiminde bulunarak, bir katliama imza atmaya çalışıyor."

;











Yorumlar (0)