Muharrem İnce, o parti liderini hedef aldı: O mu kurtaracak bizi?

İzmir’in Foça ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem ince, Eski Foça Demokrasi Meydanı’nda halka hitap ederek, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı hedef aldı. İnce, “13 sene Erdoğan’ın bakanlığını üstlenen Babacan mı kurtaracak bizi?” dedi. 

SİYASET 22.08.2022, 10:54
Muharrem İnce, o parti liderini hedef aldı: O mu kurtaracak bizi?

Yaptığı konuşmada CHP’ye 42 sene hizmet ettiğini ve hiçbir düşmanlığı olmadığı belirten İnce, “Tam aksine ben CHP’nin dostuyum. Ancak CHP o kadar kötü ellerde ki, diyecek söz bulamıyoruz. Ellerinde bulunan şu belediyelere bir bakın. Memnun olan var mı? Ben kendi adıma konuşuyorum, hiç memnun değilim” ifadelerini kullandı. 

“Tek kurtuluş yolu Memleket Partisi”

İktidara da sert sözlerle yüklenen İnce, “Bu iktidardan inşallah kurtulacağız. 13 sene Erdoğan’ın bakanlığını üstlenen Babacan mı kurtaracak bizi? Suriyelileri gönderelim diyoruz, tamam da, altılı masada oturan Davutoğlu mu onları gönderecek? Zaten o getirmedi mi bu kadar Suriyeliyi Türkiye’ye? O sebeple biz milletimize şunu diyoruz; ne Millet İttifakı ne de Cumhur İttifakı. Tek kurtuluş yolu Memleket Partisi. Biz halkımıza yeni bir çözüm yolu sunuyoruz” şeklinde konuştu. 

“Biz iktidara geldiğimizde Suriyeliler topraklarına dönecek”

Altılı masada büyük fikir ayrılıkları olduğunu ve bu ortamda verimli bir çalışmanın mümkün olmadığını belirten İnce, “Dış politika konusunda da muhalefet yanlış söylemlerde bulunuyor. Oy kaygısıyla muhalefet yapılmaması gerekir. Bunların kafaları karışık. Hiçbir konuda uzlaşı içerisinde değiller. Biz iktidara geldiğimizde Suriyeliler topraklarına dönecek, nokta. Libya tezkeresine ‘evet’ diyoruz. Neden diyoruz? Çünkü Türkiye mutlaka Akdeniz’de varlığını göstermelidir. Mavi Vatan’ı korumak bizim boynumuzun borcudur. İstanbul Sözleşmesi’ne de geri döneceğiz” dedi.

“Türkiye kendini korumak ve savunmak zorundadır”

“Bazı konular siyaset üstüdür” diyerek sözlerine devam eden İnce, “Mesela S-400 konusu. Bu bir savunma sistemidir. Devletimiz, NATO üyesidir. Ancak bugün bakıyoruz, NATO çatısı altındaki ülkeler PKK’ya ve uzantılarına silah veriyor. Bizi adeta sırtımızdan hançerliyorlar. Türkiye, ABD’den F-35 almak istemiş, parasını vermiş. Buna rağmen uçakları teslim etmiyorlar. Türkiye de bunun üzerine gidiyor S-400 alıyor. Bugün muhalefet çıkıyor, S-400 konusunu eleştiriyor. Bu Amerika’ya göz kırpmaktan başka bir şey değildir. Amerika’ya ‘Ben senin adamınım’ demektir. Biz asla öyle demiyoruz. Türkiye kendini korumak ve savunmak zorundadır. Neye ihtiyacı varsa da onu alır” ifadelerini kullandı. 

“Türkiye her fırsatta Azerbaycan’ın yanında olmalıdır”

Türkiye’nin Azerbaycan’a her fırsatta yardım etmesi gerektiğini dile getiren İnce, “Biz Azerbaycan ile kardeş iki ülkeyiz. Bazıları, ‘Ne işimiz var Azerbaycan’da?’ diyor. Türkiye her fırsatta Azerbaycan’ın yanında olmalıdır. Hatta şu ana kadar az bile etmiştir. Biz iktidar olduğumuzda Azerbaycan’a daha fazla kucak açacağız. Milli meselelerde sırf konuşulsun diye ortalığı karıştırmak, muhalefet etmek değildir. Eğer bir yanlış görüyorsanız buna muhalefet edersiniz. Dış politika, 3 tane fazla oy alayım diye eleştirilecek bir alan değildir” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)