Muharrem İnce hakkında paylaşımlara soruşturma: 17 gözaltı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye yönelik sahtecilik, tehdit ve şantaj suçu gerekçesiyle 17 kişi gözaltına alındı.

SİYASET 13.05.2023, 12:52
Muharrem İnce hakkında paylaşımlara soruşturma: 17 gözaltı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce tarafından dile getirilen tehdit ve şantaj söylemlerine dair 17 kişi gözaltına alındı. 4 kişi için aramanın sürdürüldüğü belirtildi.

4 kişi için arama kararı

Açıklamada şu ifadelerde bulunuldu: "Cumhuriyet Başsavcılığımızca gerçekleştirilen açık kaynak incelemesine Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce tarafından 10 Mayıs 2023 günü ‘Twitter’ isimli sosyal medya uygulaması üzerinden gerçekleştirilen paylaşımlarda iddia edilen konular nedeniyle işin gerçeğinin araştırılması düşüncesiyle zanlılar adına 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda bulunan belgede sahtecilik, tehdit, şantaj ve kişisel verileri hukuka aykırı şekilde yayma ve ele geçirme, özel hayatın gizliliğini ihlal suçlarından 2023/107442 soruşturma numaralı dosya ile resen gerçekleştirilen soruşturma çerçevesinde 17 kişi adına gözaltı kararı alınmıştır.

Zanlılardan yurt dışında olan 4 şahıs hakkında yakalama kararı istenmiş, diğer zanlılar gözaltına alınarak emniyetteki işlemlerinin sonrasında adliyeye gönderilecektir."

Yorumlar (0)