Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandıklar yarın Biden'a da cevap verecek

14 Mayıs seçimlerine sayılı saatler kala Ümraniye’de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biden, bazılarına 'Erdoğan'ı düşürmemiz gerekiyor' şeklinde talimatta bulundu. Yarın, sandıklar Biden'a gereken yanıtı verecektir" dedi.

SİYASET 13.05.2023, 13:25
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandıklar yarın Biden'a da cevap verecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un ilçesi Ümraniye'de miting düzenledi. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Ne gerekiyorsa yapacağız”

Seçimin ilk turda biteceğine inandığını dile getiren Erdoğan, "Ne gerekiyorsa uygulayacağız ve bu işin ilk turda sona ermesini sağlayacağız. Biz birbirimize kenetlendikçe koalisyon masasını da ezip geçeceğiz. Halkımız eser talep ediyor. Ayasofya'yı ihya ve inşa ettik. Meral Hanım çıktı 'Yapamazsın' dedi. Yaptık mı? diyordu. Batı bu duruma çıldırdı ancak biz vazifemizi yerine getirdik. Vatandaşlarımız yatırım talep ediyordu. Ancak ellerindekini alarak yanıt veriyorlardı insanlara. AK Parti bu zihniyetin iktidarını bertaraf etti” dedi.

Kılıçdaroğlu’na “Rusya” çıkışı

Biden’a işaret eden Erdoğan, “Bay bay Kemal çıktı, 'Rusya'ya yaptırım uygulayacağız’ diye konuşuyor. Bu nasıl bir anlayış, nasıl bir akıl? Şu zamana kadar savunma sanayi ve tarım alanında en önemli müttefikimiz Rusya. Turist sıralamasında 5,5 milyon kadar Rus vatandaşı buraya geliyor. Sen bunu engelleyecek misin? ABD'den gelen talimatlarla mı ülke yöneteceksin? Biden, 'Erdoğan'ı düşürmemiz gerekiyor' diye buna talimatı verdi. Sandıklar sadece Kılıçdaroğlu’na değil Biden’a da yanıt verecek” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)