İnce'ye verilen oylar geçerli sayılacak mı? YSK son noktayı koydu

Cumhurbaşkanı adaylığından çekilen Muharrem İnce'ye verilen oylar geçerli sayılacak mı? Oy pusulalarında değişiklik yapılacak mı? Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, bu sorulara yanıt verdi.

GÜNDEM 13.05.2023, 13:31 Hakan Öksüz
İnce'ye verilen oylar geçerli sayılacak mı? YSK son noktayı koydu

Cumhurbaşkanı adaylığından çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye yurt dışında verilen oyların geçerli sayılıp sayılmayacağı merak ediliyordu. İnce'ye verilen oyların akıbetiyle ilgili basında pek çok haber yazıldı, çizildi. Son söz YSK'dan geldi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Muharrem İnce'ye verilen oyların geçerli sayılıp sayılmayacağı sorusunu yanıtladı. 6271 sayılı Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu'nun 12. maddesi uyarınca Muharrem İnce'ye verilen oyların geçerli sayılması gerektiği sonucuna varıldı.

Oy pusulalarında değişiklik yapılacak mı?

Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilme dilekçesinin dün YSK'ya ulaştığını kaydeden Yener, bütün tedbirlerin alındığını ve seçim güvenliğinin sağlandığını bildirdi. Yener, oy pusulalarında bir değişiklik yapılmayacağını söyledi.

Muharrem İnce, perşembe günü adaylıktan çekildiğini açıklamıştı

Son haftalarda hakkında ortaya atılan karalamalar üzerine perşembe günü bir basın toplantısı düzenleyen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini duyurmuştu. Daha sonra çekilme gerekçesini açıklayan İnce, Memleket Partisi'nin baraj altında kalma tehlikesini gördüğü için bu kararı verdiğini belirtmişti.

Yorumlar (0)