Meral Akşener'den tarihi açıklama: 6'lı masanın dışında adaylık için iki isme seslendi!

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in de katılım sağladığı Genel İdare Kurulu toplantısı tamamlandı. Görüşmenin sonrasında açıklamada bulunan Meral Akşener, "İYİ Parti tamamen dayatmaya mecbur kalmıştır ve bir tercihe zorlanmıştır. Tabii ki biz bu duruma asla boyun eğmeyeceğiz.” dedi.

SİYASET 03.03.2023, 15:34 03.03.2023, 18:05
Meral Akşener'den tarihi açıklama: 6'lı masanın dışında adaylık için iki isme seslendi!

Genel İdare Kurulu toplantının sonrasında İYİ Parti lideri Meral Akşener parti genel merkezinde açıklamalarda bulundu. Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

“'Ceketimi assam seçilirim' diyenlere karşı duracağız”

"En sonda ifade edilecekleri başta dile getireyim. İYİ Parti tamamen bir dayatma durumuna mecbur bırakılmıştır. Sıtma ile ölüm arasında tercihe itilmiştir. Bizler bu duruma boyun eğmeyeceğiz. Kişisel düşünceleri göz önüne alarak üretilen siyasetin kabullenicisi olmayacağız.

Ben ve arkadaşlarım ilk tarihlerden bu yana kararlılıkla devam ediyoruz. Nasıl 2002 senesinde milletin karşısında plan yapanlara karşı çıktıysak bugün de duracağız. 2023 senesinde milletimiz Cumhuriyetimizin zorlanan değerleri adına, demokrasimiz adına, hürriyetimiz adına mücadelede bulunurken 'ceketimi assam seçilirim' ifadesinde bulunanların karşısındayız. Gittiğimiz yol bugün de aynı dün de aynı. Biz şu zamana alışılmış mağlubiyetlere karşı çıkarak ulaştık. Dün yapılan toplantıda adayın kim olacağını ele aldık. 5 siyasi parti de Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ifade etti.” şeklinde konuştu.

İmamoğlu ve Yavaş’a çağrı

Cumhurbaşkanlığı için iki isim belirlediklerini ifade eden Akşener, “Sayın Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na buradan çağrı yapmak isterim. Değerli başkanlarım, sizler milletin isteğiyle seçildiniz. Önünüze konan engellere rağmen fazlasıyla çalıştınız. Milletimizi enkazlarda bile tek başına bırakmadınız. Milletimiz sizi göreve çağırıyor” dedi.

“Noter masasına döndü”

6’lı masanın bir “noter masası” haline geldiğine dikkat çeken Akşener, “6'lı masa mevcut durumda potansiyel adayların ele alınabileceği ortak akıl platformu durumundan çıkmıştır. Sadece bir kişi adına çalışma sağlayan bir noter masası haline gelmiştir. Üzülerek dile getirmek istiyorum ki dün yapılan görüşmenin sonrasında 6'lı masa bundan sonrasında millet düşüncesini kararlarına yansıtma özelliğini kaybetmiştir.'' şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)