Memleket Partisi, Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için sandık başında

Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi sürecinde düzenlenen oy verme işlemine katılan İnce'ye bir ittifaka katılıp katılmayacağı sorusu soruldu. İnce, "Birinci çıkacağım belki. Duruma göre bakarız." şeklinde konuştu.

SİYASET 12.03.2022, 16:35
Memleket Partisi, Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için sandık başında

Memleket Partisi, 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek seçimlerden önce Cumhurbaşkanı adayını belirleme kararı aldı.

Partinin genel merkezindeki bütün il ve ilçelerde düzenlenmiş olan ön seçim dahilinde oy verme işlemi başladı.

Eşi Ülkü İnce'yle genel merkeze gelen İnce, oyunu kullandı ve sonrasında gazetecilere konuştu.

Cumhurbaşkanı adayı seçimi

İnce, bir siyasi partinin Cumhuriyet tarihinde ilk kez cumhurbaşkanı adayının kim olacağını yalnızca vekiller ve delegelere değil, bütün üyelerine sorduğunu kaydederek şunları söyledi:

"Kapalı kapıların ardından liderlerin iki dudağının arasında değil, yüreğini, gönlünü bütün örgüte açan bir siyasi oluşumuz biz. Türkiye'nin belki de en demokratik kurumu Memleket Partisi'dir bunun bilinmesini istiyorum.

İttifak yanıtı: Belki birinci parti olacağım

Ardından basın toplantısının salonunda gazetecilerin sorularını cevaplandıran ince 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem vekillik seçiminde ittifaklar arasında bulunup bulunmayacağına dair soruyu şöyle yanıtladı:

"Hiç telaşlanmayın. Daha 2 ay süre var. Niye baştan başa beni bir yere yamamak derdindeler? Yapalım kampanyamızı, çıkalım. İpi bekli ben göğüsleyip birinci çıkacağım. Tekrar bakarız duruma göre. Türkiye'mizin aleyhine hiçbir şey yapmayız, merak etmeyin ancak telaş ve baskıya da lüzum yok.

Ön seçimin sonuçları kamuoyu ile paylaşılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Millet İttifakı'na dair açıklamalarına değinen İnce, "Birinci hedefimiz Erdoğan'ı göndermek. İkinci hedefimiz ise iktidar olmamız. Erdoğan ve Millet İttifakı'nın arasındaki kavgada cevabı Millet İttifakı versin. Ben neden vereyim ki? Bana konuştuklarında ben zaten cevabı veririm." dedi.

İnce, Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesine dair seçimin sonuçlarının akşam kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.

Yorumlar (0)