Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay’da: Yalnız bırakmayacağız

Depremin en çok etkilediği kentlerden Hatay’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni konutların inşası adına gerekli olan çalışmaların hızlı bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade etti, son duruma dair bilgilendirme sağladı.

SİYASET 12.03.2023, 16:44 12.03.2023, 17:30
Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay’da: Yalnız bırakmayacağız

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen kentlerden olan Hatay’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada açıklamalarda bulundu. Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki ziyaretinin sonrasında konuşa yapan Erdoğan’ın ifadelerinden öne çıkanlar şu şekilde:

“Hatay'ı asla yalnız bırakmayacağız”

Devlet ve millet birlikte deprem bölgelerinde çalıştıklarına ifade eden Erdoğan, “Gerçekleştirdiğimiz uluslararası çağrıya yanıt veren 100 ülkenin 90'ından buraya ulaşan ekipler yararlı çalışmalar gerçekleştirdi. Arama kurtarma faaliyetlerinin tamamlanmasıyla beraber enkaz kaldırma çalışmalarına da hız verdik. Hatay'ı asla yalnız bırakmayacağız” dedi.

“Kullanma suyu sorunu çözülemedi”

Yeni konutların inşası için çalışmaların devam ettiğini aktaran Erdoğan, “Bölgelerde hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Son yaşanan gelişmelerin ardından, Hatay'da 183 bin konut 15 bin köy evi inşa etmeyi düşünüyoruz. Şu ana gelene kadar 426 bin çadır açtık, 2 ay içerisinde 100 bin konteyneri de kullanıma sokmayı planlıyoruz. Kullanma suyunda görülen sorun mevcut durumda çözülmedi, yeni kuyularla beraber bu sıkıntıyı da çözüme ulaştıracağız'' şeklinde konuştu.

“İşi gücü yalan”

Hane başına sağlanan 10 bin TL’lik ödemelerin tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Erdoğan, “Yaşamını yitirenlerin yakınlarına 100’er bin TL ödeme sağlanıyor. Koşulları oluşturan haneler adına 15’er bin TL taşınma, 3 ile 5 bin TL arasında kira destekleri çalışması da başlamıştır. Öte yandan çiftçilerimize destekleme ödemelerinin peşin şekilde yapılmasından, yem ve hayvan hibesine gibi birden fazla hizmet sağlıyoruz. Ancak akşam yalan sabah yalan. Ana muhalefetin başında olan kişi çitçilere bir destek sağlanmadığını anlatıyor. İşi gücü yalan, farklı bir sermayesi bulunmuyor. Bu şekilde büyük bir depremde bizler can derdine düşmüşken kendisi yalan söyleme uğraşındadır. Kardeşlerim insan iradesini aşan hususların olmaması kimi aksaklıkların yaşanmaması mümkün değildir” dedi.

Yorumlar (0)